Grev Nicolai
Samfund

Er det med vilje? Grev Nikolai på Instagram med nyt brugernavn

3. februar 2023
Af Signe Fage
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den tidligere prins har nu fået sin egen private profil på det sociale medie.

Det har været en turbulent januar måned for Nikolai, der gik fra at være prins af Danmark til at blive degraderet til greve efter sin farmor dronning Margrethes ønske, mens han samtidig skulle sige et sidste farvel til sin mormor, grevinde Alexandras mor.

Og nu løsriver greven sig endnu mere fra farens side af familien, efter han offentligt har oprettet en ny Instagramprofil, så han ikke kun er at finde på det danske kongehus' egen profil.

Under brugernavnet “Nikolaitildanmark” har prins Joakims ældste søn nemlig lavet sit første opslag.

– Five years ago. My first catwalk for Burberry, skriver han i opslaget, der er akkompagneret med et billede fra hans modelarbejde.

Grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, bekræfter over for Ekstra Bladet, at det er er en ægte profil. Den er også verificeret med et blåt flueben.

Hun fortæller også, at prinsen længe har haft en profil, men at det først er nu, den er blevet offentlig, skriver Ekstra Bladet.

Flere har løftet øjenbrynene over det lille "til" i brugernavnet. Kongehuset bruger nemlig selv udtrykket "prins til Danmark". Nikolai er nu greve af Monpezat.

»Det kunne jo godt være et skjult budskab til Kongehuset for at understrege, at han ikke bare lader sig tryne, og at han stadig gerne vil huskes for det, han blev født til at være,« siger Jacob Heinel Jensen, der er royal korrespondent til BT.dk.

Han understreger dog også, at der godt bare kan være tale om en fejl.

I skrivende stund har profilen knap 15.000 følgere. I kommentarfeltet på billedet skriver mange, at de altid vil se ham som prins af Danmark.

Denne artikel blev første gang bragt i Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også