rose
Samfund

Efter det tredje afslag tænkte Rose, at hun ikke duede til noget. Så kom hendes mor med en opfordring

30. november 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Mathilde Schmidt
For mange unge kan det være uoverskueligt at finde en vej at gå i livet. En af dem, der har taget en mere snørklet vej end forventet, er hækledesigneren Rose Svane. Det fortæller hun om i ugens afsnit af podcasten femina update.

Når man ser Rose Svanes liv udefra, ligner det en opskrift på success.

Som blot 24-årig er hun verdenskendt hækledesigner med over 78.000 følgere på Instagram og forfatter til bogen "Rose Svanes Hæklerier".

Men vejen dertil har langt fra været lige.

- Mens jeg har været i det, har det føltes rigtig snørklet. Og som om, hvad søren skal jeg lige lave, og hvor skal jeg ende henne?

Det fortæller hun i det seneste afsnit af podcasten femina update.

Roses gymnasietid var hård, og karakterræs og et socialt pres fik hende til at føle, at hun ikke var god nok. Det eneste sted, hun virkelig følte sig kompetent, var i ét fag.

- Jeg var rigtig, rigtig god i psykologitimerne. Jeg havde ikke følt mig god til noget i ret lang tid. Så det var ret tilfredsstillende og fantastisk endelig at føle, at nu kunne jeg noget, husker hun.

Efter gymnasiet søgte Rose ind på psykologistudiet, men hun fik afslag tre gange.

- Det var jo lidt det eneste, jeg følte, jeg var god til. Så hvis jeg ikke engang kunne det, hvad kunne jeg så overhovedet? Og det var så her, hvor jeg følte mig meget rodløs.

Podcast: femina update

Hver uge dykker vi ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig i podcasten femina update.

Vi fortæller om de vigtigste agendaer, opsigtsvækkende fænomener og mest fascinerende personer, set gennem femina updates øjne.

Der kommer et nyt afsnit hver torsdag, og du kan lytte i appen Ally, eller hvor du normalt hører podcast.

Rose havde meget svært ved, at se en vej ud og døjede med nogle mørke tanker om sig selv.

Roses mor opfordrede hende til at fordybe sig i noget kreativt. Valget faldt på hækling. Hun blev så grebet, at hun sommetider hæklede til langt ud på natten. Og da der var corona, kunne hun virkelig fordybe sig i håndarbejdet.

Samtidig begyndte hun at lægge sin kreationer op på Instagram. Og så tog det fart.

Mens hun hæklede, havde hun et arbejde i en butik, så hun vidste, at huslejen var dækket.

- Det behøves jo ikke at være den fortælling om, at man skal satse det hele, ellers så bliver man ikke til noget. Man må godt satse lidt og satse forsigtigt.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også