Patricia_Jimenes
Samfund

Efter 200 dates fandt Patricia en kæreste - her er, hvad hun lærte

18. januar 2023
Af SE og HØR
Foto: Facebook/Patricia Jiménez
Det skal være sjovt at date, mener den kommende sexolog fra Valby.

30-årige Patricia Jiménez Valby ved mere om dating og kærlighed end de fleste:

Hun tager i øjeblikket sin drømmeuddannelse som sexolog og parterapeut, har skrevet et par bøger om datinglivet og seksuel frigørelse, instagrammer om kunsten at date - og har været på et hav af Tinderdates.

Før hun fandt sin nuværende kæreste, var Patricia yderst aktiv på den københavnske datingscene:

- Da jeg blev single i 2018 efter et 5-årigt forhold med en misbruger, skulle jeg for første gang i mit liv oprette en Tinder. Det var en helt ny verden, men jeg er et menneske, der er enormt sulten på livet, så jeg var meget optimistisk.

- Efter min første, nåja, vel nok mindre vellykkede date, men så kunne den noget andet, skrev jeg den sjove historie til en veninde. Hun synes, det var så morsomt, at hun svarede: ‘Du bliver nødt til at skrive en bog. Og sådan opstod Freja, som er hovedpersonen i mine to datingbøger #Snart 30 og #Date mig nu.

Tinder

Jiménez fortæller, at 70 procent af bøgerne bygger på hendes egne erfaringer, mens resten tager udgangspunkt i venner og veninders oplevelser.

- Personligt er jeg fan af Tinder. Jeg synes, Tinder kan lidt det hele.

- Du kan finde et casual knald, hvis det er det, du ønsker. Du kan også finde din livspartner eller flere livspartnere. Eller et swingermiljø. En god ven og veninde. Det bestemmer du sådan set selv.

- Tinder er, hvad du gør det til. Hvis du oplever det som overfladisk, er det også sådan, du behandler mediet, siger Jiménez fra Valby.

Men du kan sagtens komme i dybden hos andre, opleve ægte romantik og forbindelse, hvis du bare gør dit for at nå derhen, mener Patricia.

- Jeg har været på omtrent 200 dates, og nok mere plus end minus. Der var mange første møder, som ikke ledte til andet møde. Og mange anden gangs møder, som ledte til tredje, eller som stoppede der.

- Nogle datede jeg i længere tid, nogle datede jeg samtidig, nogle var helt casual, mens jeg datede nogle med en agenda om et romantisk potentiale.

- Det, der var vigtigt for mig, var, at det var mig, der skabte reglerne. Hvem jeg datede, hvor mange jeg datede, hvor ofte jeg datede, det var der ikke nogen, der skulle sætte en norm ned over.

- De kunne godt prøve, og det gjorde de også, men det var uinteressant for mig, for de skulle ikke leve mit liv. Jeg skulle leve mit liv, og jeg var på en rejse, hvor jeg skulle finde mig selv og blive klogere.

- Jeg er ekstrovert, så jeg lærer meget i mødet med andre mennesker. Elsker folks forskellige perspektiver på livet, siger Jiménez.

God date

Datingeksperten fra Valby har nogle bud på, hvordan man kan få en ordentlig date:

- En god date er en date, hvor rammerne gør, at der er mulighed for at bevæge sig i alle lag. Både det lette, sjove, humoristiske og det dybe, alvorlige, de store spørgsmål.

- Jeg husker en date, hvor vi tog på politimuseet, for det har jeg altid gerne ville. Så gik vi rundt derinde, talte om tingene og om alt mulig andet, grinede og havde det sjovt. Bagefter satte vi os på en cafe og talte.

- Det var en almindelig date, men den var god, fordi rammerne indbød til muligheder, fortæller sexologen, der advarer mod særlig type date:

- En tur rundt om Søerne er intetsigende. Det er nærmest en undskyldning for at komme hurtigt væk fra daten. Og det har jeg også prøvet. Selv om jeg peppede den date op med nogle danonino yoghurter, var det håbløst og kedeligt.

Patricia er meget aktiv på instagram:

Fællesskab

Selvom Patricia Jiménez endnu ikke er færdiguddannet, har hun allerede klienter, ligesom hun har skabt et fællesskab på Instagram og Tiktok:

- Den sidste del er dog ret ny og noget, jeg prøver af. Men min Instagram er en kanal for kvinder - og mænd - hvor vi kan samle os om det sjove, sure og det absurde i datinglivet.

- Jeg så, hvordan nogle knækkede nakken på Tinder og datingscenen generelt, simpelthen fordi de ikke kunne grine af nederlagene, så derfor var det mit prioritet nummer 1.

- Det skal være sjovt at date. Eller vi skal i hvert fald kunne grine af det - bare indimellem. Ellers bliver det for hårdt.

Samtidig er det et kærligt, ærligt klap bagi for at tage action i ens eget liv, mener den kommende terapeut.

- Jeg oplever, jeg har skabt et fællesskab for singler, men også for folk i parforhold, da jeg jo ved en masse om det også. Både fra erfaring og teoretisk.

- Jeg håber, når folk kommer ind på mine profiler, at de får et smil på læben, men at de samtidig får inspiration til deres eget liv. Perspektiv og læring.

- Og når de ønsker den dybere sparring, så kan de altid kontakte mig til en session, hvor de får fokus kun på dem og ikke i generaliteter, siger Patricia Jiménez, som du kan møde på tiktok.com/@patricia.terapi og instagram.com/patricia.terapi.

På tiktok er Patricias tilgang til dating humoristisk:

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også