https://imgix.femina.dk/2022-12-28/srn22.jpg
Kærlighed og sex

Sofie Riise Nors fik sit hjerte knust på Tinder: ”Jeg blev behandlet så respektløst”

1. juli 2022
af Kicki Bengtsen
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
I jagten på at have sex som Samantha fra ”Sex and the city” oplevede Sofie Riise Nors at blive udnyttet og få sine grænser overskredet.

– Det var en periode i mit liv, hvor jeg konstant havde følelsen af at være erstattelig, ikke god nok og kasseret igen og igen.

Sådan lyder det fra forfatter og vært Sofie Riis Nors i det seneste afsnit af podcasten "112 for knuste hjerter".

Her fortæller hun om de oplevelser, hun havde på datingappen Tinder, dengang hun var single.

Sofie Riis Nors mærkede på egen krop, hvordan den grove hook-up-kultur, som hun kalder den, efterlod hende med knust hjerte og sine grænser overskredet.

Hun var lige kommet ud af et forhold, da hun en oprettede en profil med en idé om, at hun skulle ud og "embrace sin feministiske side" og have sex uden følelser ligesom Samantha fra tv-serien "Sex and the City".

Sofie Riise Nors

Illustrator og forfatter til tegneserien "Sexmagasinet".

Vært på programmet med samme navn på Ally.

Har instagramprofilen @sofieriisenors, hvor hun laver feministiske og satiriske memes.

– Jeg tror, jeg troede, at jeg kunne bruge Tinder som et redskab til at claime min krop og min seksualitet, siger hun i podcasten.

– Jeg tænkte, at hvis jeg kunne have sex med mænd uden at skamme mig, så var jeg en frigjort og empowered feminist-kvinde, fortæller hun videre og afslører, at den tankegang blot efterlod hende med knust hjerte igen og igen.

Hun kunne nemlig ikke lukke af for sine følelser på samme måde som de mænd, hun mødte, og derfor endte hun med at føle hun sig udnyttet.

– Det var en tid, hvor jeg mistede min egen selvrespekt. Det var en kæde af oplevelser, hvor jeg havde en idé om, at de havde gode intentioner, men hvor man så blev behandlet respektløs.

Sofie Riis Nors fortæller også i podcasten, at hendes forsøg på at spejle sig i "Sex and the City"-Samantha gjorde, at hun ofte fik sine grænser overskredet under one-night-stands.

– Samantha har jo sex på den her vilde, voldsomme og mekaniske måde, hvor der ikke bliver sat grænser, siger hun og fortsætter:

– Men når man ligger der med en, man knap nok kender, og ikke selv er 40 år gammel, succesfuld og har styr på sit liv, og fyren så gør noget uden at bede om lov, så havde jeg i hvert fald ikke redskaberne til at navigere i det. Jeg vidste ikke, hvordan jeg sagde fra, men undertrykte ligesom bare mit ubehag.

Sofie Riis Nors er ikke længere single, da hun i dag har en kæreste, som hun har dannet par med i fire år.

Du kan høre hele hendes historie om perioden på Tinder her.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også