nanna
Samfund

Det er skræmmende, at jeg ikke ved, om jeg ville lægge mærke til "de usynlige piger"

21. februar 2024
af Cecilie Fuhlendorff, vært på femina update
Foto: Elena Hybel Colding
I denne uges afsnit af femina update taler jeg med journalist Nanna Niemann om, hvad det er for et problem vi herhjemme har med unge, der ikke har noget sted at bo, og hvorfor det er relevant at skelne mellem drenge og piger, når vi taler om unge og hjemløshed.

Det kan være nemt at tage for givet at have en varm seng at sove i og have nogle trygge rammer at komme hjem til. Men for flere unge er det ikke noget, der bare med sikkerhed findes.

Det gælder også herhjemme.

Journalist Nanna Niemann har talt med flere unge piger, der ikke har noget permanent sted at bo, og derfor søger nattely i krisecentre, på væresteder og i skumle lejligheder.

Og de skumle lejligheder kan være ejet af mænd, der kræver kys som tak for værelsesleje.

De usynlige piger

De usynlige piger

Femina update | 19 min

Pigerne er ikke altid nemme at se i gadebilledet, og derfor er det oplagt at kalde dem usynlige - men de findes. Og det er skræmmende at tænke på, at mange af os måske ikke engang ville lægge mærke til dem, hvis vi gik forbi dem på gaden.

I denne uges afsnit af femina update taler jeg med Nanna om, hvad det er for et problem vi herhjemme har med unge, der ikke har noget sted at bo, og hvorfor det er relevant at skelne mellem drenge og piger, når vi taler om unge og hjemløshed.

Læs også