Boris Johnson
Samfund

Den "mindst kedelige" premierminister tjekker ud: Her er fire absurde øjeblikke, vi vil huske

8. juli 2022
af Nikolaj Kesting
Foto: MEGA, Itv News/Reuters/Ritzau Scanpix
Boris Johnson er snart fortid i Downing Street. Her er et tilbageblik på nogle af hans knap så heldige episoder.

Boris Johnson er færdig som partileder og premierminister. Det stod klart i denne uge, efter han selv meddelte, at han trækker sig som formand for Det Konservative Parti.

Det sker efter flere hektiske dage, hvor hans ministre har trukket sig i protest over ham.

Boris Johnson forbliver premierminister indtil en ny leder er valgt.

Men selv om man enten elsker eller hader den excentriske politiker, må man give manden, at han ikke var nogen kedelig premierminister.

Vi har derfor samlet nogle af de skøreste øjeblikke i hans politiske karriere.

Sad fast i svævebane

Vi starter tilbage i det store britiske år 2012. Her var der OL i London, og hvem var borgmester i hovedstaden? Det var såmænd Boris Johnson, der havde fået posten fire år forinden.

Den store begivenhed skulle naturligvis fejres med stil og hvilken bedre måde at gøre det på end at svæve over folket med et flag i hver hånd.

Desværre for Johnson kom han aldrig over til den anden side af svævebanen, men stoppede i stedet et sted i midten af wiren og måtte hjælpes ned.

Han endte med at hænge over de folks hoveder i mere end ti minutter – til stor morskab for de fremmødte.

Gav hånd med stolthed – og fik corona

Da corona kom til verden reagerede landene verden over ikke helt ens. Hvor Danmark hurtig praktiserede afstand og håndsprit, havde Johnson en lidt anden tilgang.

Den 3. marts 2020 kunne man høre Storbritanniens leder fortælle om sit syn på det nye virus.

– Jeg giver stadig hånd. Jeg var på et hospital den anden aften, hvor jeg tror, der var coronapatienter, og der gav jeg hånd til alle, skal jeg fortælle dig.

Inden marts udløb, blev Boris Johnson testet positiv for coronavirus. Det resulterede i høj feber, men han fortalte, at han fortsat ville lede landet fra sin isolation.

Om det lykkedes, skal være usagt, men premiereministeren måtte hurtig lade sig indlægge og blev først udskrevet en uge senere. Undervejs var han indlagt på intensiv afdeling.

Da han blev udskrevet, kom det frem, at han havde haft det så dårligt, han frygtede for sit liv.

Arbejde eller havefest?

Generelt var Boris Johnson og covid-19 ikke de bedste venner.

Under den hårde britiske nedlukning i foråret 2020, var det ikke tilladt med tant og fjas. Ikke engang tæt familie kunne se hinanden, og gæster til begravelser var forbudt.

Men en privatfest kan man altid slippe afsted med, kan man ikke?

Den 20. maj 2020 skulle der være ”arbejdsarrangement” i haven i Downing Street. Dog blev deltagerne opfordret til at tage deres eget sprut med.

Efterfølgende kom der billeder frem fra arrangementet, og det lignede bestemt ikke, at der blev arbejdet.

Desværre for Johnson stoppede det ikke der. Festskandalen voksede og efter en politiundersøgelse, fik premiereministeren en bøde og måtte i april undskylde for at have deltaget i flere fester i Downing Street.

Boris Johnson

Dansevideo dukker op midt i skandale

Da billederne fra en fest dukkede op tilbage i januar, kom Boris Johnson hurtigt under et stort pres.

Men midt i skandalen dukkede et andet billede pludselig også op. Det var et levende et af slagsen, som viste Boris Johnson udføre sine allerbedste dansemoves til en fest.

Sammen med en kvinde, der bærer et lyssværd, svinger Johnson hofterne i videoen til lyden af Lionel Richies "All Night Long".

Videoen viste sig formodentlig at stamme fra 2013, hvor Boris Johnson stadig var borgmester af London.

Læs også