meng
Samfund

Den 32-årige mand sigtes for drabet på Emilie Meng

26. april 2023
af Katrine Rosenbæk
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det er den samme mand, som er sigtet for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig i forrige weekend, som nu sigtes for at have dræbt Emilie Meng.

Den 32-årige mand, som efter forrige weekend blev sigtet for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig pige, bliver nu også sigtet for drabet på Emilie Meng.

Det fortæller Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på et pressemøde onsdag. Det er politiinspektør Kim Kliver og vicepolitiinspektør Rune Nillsson, der fortæller. De understreger, at sagen ikke er afklaret, selv om de nu har sigtet den 32-årige.

Den 32-årige mand nægter sig skyldig, oplyser hans advokat. Det skriver TV 2 via Ritzau.

Politiet oplyser, at Emilie Mengs familie er underrettet.

Emilie Meng blev dræbt i 2016. Hun blev bortført i Korsør i juli 2016 og blev først fundet død i december samme år.

Den 13-årige pige, der blev bortført forrige weekend og senere fundet i live, blev bortført fra en mindre by sydøst for Slagelse og fundet i Korsør.

Politiet efterforskede i første omgang ikke sagen om Emilie Meng som en forbrydelse, og der er aldrig blevet rejst tiltale i sagen. Derfor taler man om, at der er gået bevismateriale tabt. Ved pressemødet bliver politiet spurgt, om de har gjort deres arbejde godt nok.

– Det er svært at sige. Det, der er vigtigt at sige, er, at den del evaluerer vi. Vi har meget fokus på, at der er pårørende og familier, der har lidt under, at vi ikke har kunnet anholde en gerningsmand, siger Kim Kliver.

Et centralt spor i sagen nu er en bil, som politiet har beslaglagt i Slovakiet. Det kom frem mandag i denne uge. Bilen er en Hyundai i30 i en sølvgrå farve, og netop sådan en bil blev efterlyst efter Emilie Meng forsvandt i 2016. Den 32-årige sigtede har ejet sådan en bil, og politiet oplyser, at han derfor allerede indgik deres efterforskningsmateriale.

Der findes omkring 2140 biler af den type, og politiet har i efterforskningen i Emilie Meng-sagen fået foretaget DNA-prøver fra 1450 personer, som var "bekendtskabskreds, bilejere og øvrige interessante personer".

– Den nu sigtede er en af de personer, som blev afhørt, og han har i den forbindelse også afgivet en DNA-prøve, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiet vil ikke fortælle mere om de konkrete beviser, der har ført til, at de sigter den 32-årige for drabet på Emilie Meng.

Derudover er den 32-årige også sigtet for et overfald mod en kvinde i Sorø i november 2022. Gerningsmanden truede en kvinde med en kniv, men kvinden gjorde så meget modstand, at hun slap fri. Den 32-årige sigtes for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt.


Vi har valgt ikke at bruge navnet på den 13-årige pige, fordi vi ønsker at udvise størst muligt hensyn til hende og familien.

Læs også