Mia Skadhauge Stevn
Samfund

De to mænd er sigtet for at have dræbt 22-årige Mia i forening: Her er, hvad vi ved

9. februar 2022
af Bonna Haagen Pedersen og Maria Brus
Foto: Nordjyllands politi
Mia Skadhauge Stevn, der forsvandt søndag morgen, er fortsat ikke fundet, men Nordjyllands Politi har anholdt to 36-årige mænd i sagen og sigtet dem for drab. De to mænd er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn i forening, efter fælles forståelse og forudgående aftale. Begge nægter sig skyldige. Opdateres...

Opdateret den 10/02/2022 klokken 09:59

Opdateret den 10/02/2022 klokken 13:34

Onsdag meddelte Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, at de har anholdt to mænd i forbindelse med sagen om den forsvundne Mia Skadhauge Stevn.

De er begge sigtet for drab og nægter sig skyldige. Mia Skadhauge Stevn er stadig ikke fundet.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse ifølge Se og Hør.

De to mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg torsdag formiddag. De to 36-årige mænd er sigtet for at have dræbt Mia Skadhauge Stevn i fælles forening, efter fælles forståelse og forudgående aftale, skriver TV2.

Politiet fortsætter efterforskningen og eftersøgningen og er til stede på affaldsstationen Reno Nord i det østlige Aalborg og i to skovområder i Hammer Bakker og Dronninglund, skriver TV2.

Politiet oplyser, at de lige nu arbejder på to adresser i Østervrå og Flauenskjold i Vendsyssel.

– Vi kommer til at arbejde på disse to adresser i lang tid fremover. Vi har et stort efterforskningsarbejde foran os med tekniske undersøgelser, afhøringer, forhøringer og meget mere, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Politiet har modtaget en stor mængde videomateriale og henvendelser fra borgere, kombineret med intens efterforskning.

– Tilsammen har dette intense forløb gjort, at vi i dag kunne skride til anholdelse af to mænd. De sidder aktuelt til afhøring hos politiet, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Frank Olsen udtaler i et opfølgende interview til DR, at der umiddelbart ikke er noget, der peger i retning af, at Mia Skadhauge Stevn kender de to mænd.

Forsvandt i weekenden

22-årige Mia Skadhauge Stevn forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade i Aalborg natten mellem lørdag og søndag.

Hun blev sidst set stige ind i en mørk personbil ved en Netto på Vesterbro 99.

På den ene adresse er der fundet en bil identisk med den bil, som samlede Mia Skadhauge Stevn op på Vesterbro i Aalborg.

De sidste tre døgn har politiet efterforsket intenst, indhentet en masse videoovervågning fra flere steder i byen, afhørt vidner og søgt efter den 22-årige.

Sender tak til offentligheden

Mia Skadhauge Stevn forlod Jomfru Ane Gade omkring klokken 06:02, hvor hun skiltes fra sine venner. Man har ikke hørt fra hende siden søndag morgen.

En overvågningsvideo, hvor hun stiger ind i en mørk bil på Vesterbro klokken 06:09, er således det sidste spor af hende.

Den mørke bil kørte mod syd ad Vesterbro efter at have samlet Mia Skadhauge Stevn op. Men herfra vidste politiet ikke, hvor den var kørt hen.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen, retter en stor tak til offentligheden og medierne for de mange henvendelser i sagen.

– De har været medvirkende til, at vi hurtigt har kunnet skride til anholdelse. Tak.

Mia Skadhauge Stevn er endnu ikke fundet.

Artiklen opdateres løbende, når der er nye informationer i sagen.

Læs også