Jonas Vingegaard
Samfund

"De kørte forbi for at se, hvor jeg boede. Og et par gange var der også nogle, der kom og bankede på døren"

3. marts 2023
Af Frederik Bregndahl
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Efter Tour de France-sejren i 2022 kom der en del turister til Jonas VIngegaards hjemby, Glyngøre. Det afslører han i en ny dokumentar.

Denne artikel blev første gang bragt i Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Jonas Vingegaard er blevet en populær herre i Danmark, efter han satte alle konkurrenter til vægs og vandt Tour de France i 2022.

Men den 26-årige danskers popularitet er også steget i udlandet.

Ekstra Bladet har fået fingrende i den nye dokumentarserie "All in: Team Jumbo-Visma", der kun er tilgængelig i Benelux-landene Holland, Belgien og Luxembourg, hvor man blandt andet følger Vingegaard-familien i dagene efter den store triumf.

– Selvfølgelig ændrer det en. Men ikke i den her by (Glyngøre, red.). Den er stort set altid den samme. Det er en lille by. Alle kender mere eller mindre hinanden, fortæller Jonas Vingegaard om livet i Glyngøre.

Men i tiden efter verdens største cykelløb var der faktisk mere trafik i Glyngøre end normalt.

– Men lige efter Touren var der faktisk en del turister, der kom til byen. De kørte forbi for at se, hvor jeg boede. Og et par gange var der også nogle, der kom og bankede på døren, fortsætter Vingegaard, der for alvor fik en oplevelse af, hvor stort det var, at han havde vundet Tour de France.

"All in: Team Jumbo-Visma" havde premiere på Amazon Prime 1. marts, men altså kun i Benelux-landende.

Twitter fortæller Richard Plugge, der er direktør for holdet, at man er i dialog med Amazon Prime om at få gjort dokumentaren tilgængelig i andre lande også.

I trailerne får man også et blik bag kulissen på Tour de France-sejren, hvor man følger kæresten Trine, der er med hele vejen sammen med deres datter, Frida.

Jonas Vingegaard har fået en helt fin start på 2023-sæsonen. Han har haft fire løbsdage og hentet fire sejre, hvis man tæller den samlede sejr med i det spanske etapeløb O Gran Camiño.

Den første etape i løbet blev neutraliseret grundet dårligt vejr, så den var ikke mulig at vinde for ham at vinde den også.

På søndag er han igen til start i et etapeløb, hvor han skal stå ansigt til ansigt med ærkerivalen Tadej Pogacar – nok for sidste gang inden sommerens Tour de France.

Læs også