protest
Fotoet er et arkivfoto. Personerne på fotoet har altså ikke noget med drabet på Gabriella Gonzalez at gøre.
Samfund

De gik på parkeringspladsen, da han fandt ud af, at kæresten havde fået en abort. Så slog han hende ihjel

16. maj 2023
Af Silje Qvist
Arkivfoto: Olga Fedorova/Zuma/Ritzau Scanpix
Abort er med få undtagelser forbudt i staten Texas. Derfor tog Gabriella til Colorado for at få foretaget en abort. Da hendes kæreste fandt ud af det, slog han hende ihjel.

26-årige Gabriella Gonzalez var aftenen inden vendt hjem til Texas. Hun havde været i staten Colorado for at få foretaget en abort, fordi det ikke længere var muligt i hendes hjemstat, Texas.

Da hendes kæreste, 22-årige Harold Thompson, fandt ud af, hvad hun havde fået foretaget, så han rødt.

Parret kom gående på en parkeringsplads, da Harold Thompson pludselig begyndte at kvæle Gabriella Gonzalez. Optagelsen fra et overvågningskamera viste, hvordan hun fik rystet sig fri af hans greb. Men efterfølgende tog Harold Thompson en pistol frem og skød hende i hovedet.

Hun faldt sammen, men Harold Thompson skød hende flere gange, inden han selv flygtede fra gerningsstedet.

Senere samme dag blev Harold Thompson anholdt, og i fredags blev han fængslet i Dallas County Jail, hvor han ikke har mulighed for at blive kautioneret fri.

Det skriver The Guardian.

Sidste år omstødte den amerikanske Højesteret Roe v. Wade-afgørelsen fra 1973, der sikrede kvinder retten til abort. Siden har staterne selv skulle vedtage lovgivning på området. I Texas er det blevet stort set forbudt at få foretaget en abort. Den må kun foretages, hvis moderens liv er i fare.

De kvinder, som er bosatte i Texas, men bliver gravide og ønsker abort, kan frit køre til andre omkringliggende stater som Colorado eller New Mexico, hvor aborten ikke er forbudt. Det vælger flere kvinder at gøre.

Gabriella Gonzales søster var til stede ved gerningsstedet, hvor hun hørte skuddet, fortæller politiet. Et andet vidne så kvælningen, men kunne ikke ringe efter politiet, da vidnet ikke havde en telefon på sig.

Allerede inden drabet på Gabriella Gonzales havde Harold Thompson ikke en ren straffeattest. Han er tidligere blevet sigtet for vold mod et familiemedlem, der i marts beskyldte ham for at kvæle “hende”.

I dokumentet fra sagen står der ikke direkte, at der er tale om Gabriella Gonzalez som offer for kvælningen. Men der står dog, at kvinden havde fortalt politiet, at Harold Thompson “gentagende gange havde slået hende gennem deres forhold”, og at Harold Thompson havde fortalt politiet, at kvinden var gravid med hans barn på det tidspunkt.

Kvinden fortalte i marts, at hun var bange for ham, fordi han flere gange havde truet hendes familie og hendes børn.

Læs også