Malte Jäger
Samfund

Bar mave, Bond og løfter om flere fester - her er ti episke valgplakater

26. oktober 2021
af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Privat og Mikkel Inumineq
Kommunal- og regionsrådsvalget står for døren og valgplakaterne har gjort deres indtog i landets lygtepæle. Her er ti valgplakater, der har fået os til at grine.

Det er efterhånden svært at bevæge sig udenfor en dør uden at føle, at der er nogen, der kigger på én.

Fra lygtepæle, elmaster og andre tænkelige overflader hænger de og smiler til os, mens de håber, at vi husker lige netop dem, når vi skal sætte vores kryds til det kommende kommunal- og regionsrådsvalg.

Og der er mange måder at gøre sig bemærket i det store hav af stockphotolignende billeder, der udgør flertallet af valgplakaterne. Var det for eksempel noget med en James Bond reference, et billede i bar overkrop eller et catchy, men svært afkodeligt slogan?

Her er i hvert fald ti valgplakater, der har klæbet sig godt fast til vores nethinder og fået os til at grine.

Allon Sørensen

Den nyeste Bond-film "No time to die" er virkelig god, men om Bond-referencen kan give Allon Hein Sørensen - AKA Agent 00-Sørensen licens til en plads i kommunalbestyrelsen i Furesø Kommune, ja det må tiden vise.

Kasper Nordborg Kiær

2010 har ringet, og de vil gerne have deres meme-format tilbage, men det kan de ikke, for det hænger rundt i de Københavnske lygtepæle.

Kasper Nordborg Kiær har hentet designinspiration fra det klassike "Deal with it"-meme og en mærkesag om flere fester og færre biler. Uden helt at vide, hvordan de to udelukker hinanden, lyder det da meget godt.

Michael Suhr

Michael Suhr fra Det Konservative Folkeparti i Holbæk er en kæk kandidat, må vi forstå, og vi er nysgerrige på, om partiet har givet tilladelse til det frække slogan. Men som et gammelt ordsprog siger: 80'er-actionfilmsreferencer går bare aldrig af mode.

Claus Skjoldborg

Er det en meget påklædt Magic Mike? Den nyeste deltager på et pole-fitness hold?

Nej, det er bare Claus Skjoldborg fra Socialdemokratiet i Odense, der i fuld kropslængde hænger og spejder efter din stemme.

https://imgix.femina.dk/2021-10-26/cid0e8977c6-3e6e-4a9a-9ed9-a5fbeac6f430_0.jpg

Hvis det virker på Tinder, virker det måske også på valgplakaten.

Her er det Malte Jäger fra Nye Borgerlige i Kerteminde, der håber på at spadsere ind i byrådet iført meget kropsnære bukser og ikke så meget andet.

Sadek Al-Amood

Sadek Al-Amood er regionsrådskandidat for SF og har grebet muligheden for at lave et slogan på sit eget navn. Hvilket mood, man skal være i for at stemme på ham, vides ikke, men vi håber da, det lykkes.

Niko Reich Morales

Niko Reich Morales er ikke kun kandidat til kommunalvalget på Frederiksberg, han er også gamer. En egenskab for få reklamerer på i plakatform.

Suleman Naim

Suleman Naim fra lokallisten i Gladsaxe med et simpelt budskab på plakaten: "Kom så, stem på mig". Vel egentlig en form for valgplakatskernebudskab.

Heidi Wang

"Mindre tvang, mere Wang".

Det rimer, men det er måske lidt svært at afkode, hvad den københavnske kommunalvalgskandidat Heidi Wangs slogan indebærer. Hvilken form for tvang vil hun have mindre af? Vores nysgerrighed er vakt, og mens vi venter på svar er her en række forslag til andre ord, der også rimer på Wang: lang, tang, tjubang, ramasjang, gang, konfirmationssang.

Bob Richard Nielsen

Bob Richard Nielsen er kandidat til kommunalvalget i Guldborgsund Kommune, og han har valgt at illustrere sit budskab om religiøs beklædning på arbejdspladsen med en slags kongekrone fra Fest og Farver. Er kongehusene rundt omkring ikke historisk ret forbundne med det guddommelige? Tjo, men lad ikke det skille os ad. Festlig ser han ud!

Læs også