Randall Emmett
Samfund

Anklages for krænkelser: Jeg turde ikke sige nej og gøre en stor instruktør sur

1. juli 2022
Af Kicki Bengtsen
Foto: Chris Pizzello/AP/Ritzau Scanpix
Filminstruktøren Randall Emmett bliver beskyldt for seksuelle krænkelser af en række kvinder. Han nægter sig skyldig

Filminstruktøren Randall Emmett bliver i Los Angeles Times anklaget for at have brugt sin position til at udnytte kvinder til sex. 

Los Angeles Times talt med flere kvinder, som alle beskylder Randall Emmett for at have tilbudt dem roller i hans film, såfremt de havde sex med ham. 

De seksuelle krænkelser skal have foregået de seneste ti år, og Los Angeles Times har - udover kvindernes vidneudsagn - baseret deres artikel på flere hundrede retsdokumenter, som viser, at filminstruktøren har utallige sager kørende, hvor han er blevet anklaget for misbrug og/eller lignende. 

En af sagerne handler om en 23-årig kvinde, som til avisen fortæller, at Randall Emmett understregede over for hende, at hvis hun ville have et job, så skulle hun give ham seksuelle ydelser. 

Kvinden har angiveligt vist avisen en besked fra filminstruktøren, hvori der står: "En dags arbejde, og så skal du kneppe mig, skat". 

Ifølge kvinden følte hun sig nødsaget til ved flere lejligheder over en given periode i 2012 at give Randall Emmett oralsex og massage for at få to mindre roller i to af hans film. 

Ved en enkelt lejlighed fik hun efter sigende besked på at smide tøjet på hans kontor, mens han onanerede til hendes nøgne krop. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg ville gerne nå langt i min karriere og turde ikke at gøre en stor instruktør i branchen sur, fortæller kvinden til spørgsmålet om, hvorfor hun ikke sagde fra. 

Randall Emmett afviser anklagerne, men Los Angeles Times har angiveligt beviser på, at han alligevel indgik et forlig med kvinden den 2. januar i år. Et forlig, der betyder, at han skal betale kvinden 200.000 dollars inden for de næste to år. 

En anden kvinde, Los Angeles Times har været i kontakt med, beskylder filminstruktøren for at have sendt "uopfordrede" beskeder i begyndelsen af 2022. 

Ifølge den 30-årige kvinde skrev han til hende, at hun skulle "kneppe ham", ligesom han opfordrede hende til at tage stoffer med ham. 

- Jeg var chokeret og bange, fordi han er fremmed for mig. Hans ihærdighed var skræmmende taget i betragtning, at jeg aldrig svarede på en eneste besked fra ham, lyder det fra kvinden i et af retsdokumenterne, som avisen har fået indblik i. 

En tredje kvinde fortæller Los Angeles Times, at hun i 2014 blev stoppet af Randall Emmett, da han kørte forbi hende i sin Rolls-Royce. 

- Jeg er ikke et kryb. Det lover jeg. Jeg er filminstruktør. Du kan Google mig. Vær sød at Google mig, skal han have sagt, da kvinden forsøgte at komme væk fra ham. 

Randall Emmett nægter sig skyldig i alle anklagerne, som han mener er en del af en smædekampagne. Han og hans ekskone har i længere tid kæmpet om forældremyndigheden over deres fælles datter. 

- Beskyldningerne er falske og del af en smædekampagne, Sallie Hofmeister, der er talsperson for Randall Emmett. 

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.