politi
Samfund

32-årig er nu tiltalt for at have dræbt Emilie Meng

9. januar 2024
af Katrine Rosenbæk
Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Den 32-årige mand blev sigtet og fængslet i april 2023. Nu har anklagemyndigheden rejst tiltale i sagen.

Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale mod den 32-årige mand, der siden april sidste år har siddet fængslet, sigtet for at have begået en række forhold mod Emilie Meng, en 15-årig efterskoleelev i Sorø og en dengang 13-årig pige.

Det har Sydsjællands-og Lollland-Falsters politi oplyst i en pressemeddelelse.

Den 32-årige blev fængslet og sigtet i april 2023, efter han var blevet anholdt i sagen om en 13-årig pige. Han er nu tiltalt for at have udsat den 13-årige pige for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt samt for at have forsøgt at dræbe hende i april 2023.

Kort efter sigtede politiet også den 32-årige for drabet på Emilie Meng. Og han er altså nu tiltalt for bl.a. at have udsat Emilie Meng for langvarig frihedsberøvelse og voldtægt samt at have dræbt hende. Den 17-årige Emilie Meng forsvandt i juli 2016. Et halvt år senere fandt man hendes lig.

Derudover er den 32-årige mand også tiltalt for bl.a. at have forsøgt langvarigt at frihedsberøve en 15-årig efterskoleelev fra Sorø og for at have forsøgt at voldtage hende.

Den 32-årige nægter sig skyldig i sagen om Emilie Meng og overfaldet på efterskoleeleven i Sorø. Det oplyser mandens forsvarer, advokat Karina Schou, til DR Nyheder. Hun oplyser også, at manden fortsat nægter sig delvis skyldig i sigtelsen om frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige. Det meddelte den 32-årige, da han blev fremstillet i grundlovsforhør i sagen om den 13-årige.

I pressemeddeldelsen fra Sydsjællands-og Lollland-Falsters politi lyder det, at tiltalen mod den 32-årige er rejst på baggrund af en grundig og objektiv vurdering af sagens omfattende materiale.

"Med tiltalerejsningen og i forbindelse med den kommende retssag, der starter op i Retten i Næstved i maj, vil hidtil ikke kendte oplysninger fra straffesagen blive tilgængelige for offentligheden," fortæller chefanklager Marie Bindslev.

Hun oplyser videre:

"Vi håber, at formidlingen af sagen vil ske med fornøden respekt for de meget unge ofre og deres pårørende. Vi vil samtidig understrege, at der i dag alene er rejst tiltale, og at det i sidste ende vil være op til retten at vurdere, om den 32-årige mand er skyldig”.

Sagen kommer for i Retten i Næstved til maj.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også