Podcast_dating
Køn & identitet

Hun har lavet en podcast om dating og lært noget vigtigt om mænd

2. marts 2023
Af Annette Aggerbeck
Foto: Mew
Mette Oscar Pedersen har lavet en podcast, der dykker ned i dating. Her diskuterer hun og veninden alt fra kærlighedssprog og mænd til at finde kærligheden, når man kommer op i alderen.

Hvorfor er det så svært at finde en partner?

Det spørgsmål har journalist Mette Oscar Pedersen, 49 år, stillet sig selv mange gange i de 12 år, hun har været single efter et længerevarende ægteskab og en skilsmisse.

Hun har også vendt spørgsmålet med sin mangeårige veninde, psykoterapeut og pædagog Vibeke Mie Svendsen, der er i samme situation.

– Vi har i flere år talt om, at vi ikke kan være de eneste, der synes, det er svært at møde kærligheden igen, og at det er ekstra svært, når man kommer op i alderen, og kroppen forfalder.

– Derfor har vi lavet podcasten “Mandefald” i håb om at blive klogere på mænd og dating.

I podcasten taler de to veninder med hinanden, kvinder, mænd og eksperter om dating. En podcast er med terapeut og forfatter Jakob Olrik om kønsroller, andre handler for eksempel om kærlighedssprog, soloferier og dating.

– Mod forventning er det ikke kun kvinder, der lytter til podcasten. Mændene lytter, for de har også brug for at blive klogere på os kvinder. Det er ikke kun kvinder, der søger tosomhed.

En vigtig opdagelse for Mette Oscar Pedersen ved at lave podcasten er, at mænd i højere grad end kvinder skynder sig at finde en ny partner, når de bliver skilt.

– Hvis du gerne vil møde en mand, skal du derfor være villig til at gå på kompromis med, at han ikke helt er kommet sig over skilsmissen, fortæller Mette, der også har lært noget andet, hun kan bruge i forhold til dating:

– Mænd går i overgangsalderen ligesom kvinder. Deres testosteronniveau falder og den “jagt”, vi måske var vant til som unge, hvor mændene var lidt mere fremme i skoene, er mere sjælden.

– Som kvinde skal du derfor være lidt mere modig og selv melde dig på banen, hvis du er interesseret i en mand.

Podcast_dating

Arbejder med sin forsigtighed

I de år Mette har været single, har hun prøvet både Tinder og andre datingapps. Hun har også gået i byen for at finde møde en partner. Men det har kun ført til få kortere forhold.

– Datingapps kan være frustrerende. Det bliver lidt som en jobsamtale, hvor man gerne vil vælges til. Men man glemmer faktisk at mærke efter, om man overhovedet vil have “jobbet”, siger Mette, der er blevet klogere på sig selv.

– Måske er jeg stadigvæk single, fordi jeg har en forsigtighed i mig, der handler om frygten for at være i et nyt parforhold.

– Jeg er klar over, at det er en ubevidst forsvarsmekanisme, så jeg øver mig i at få øje på det i konkrete situationer og lade være med at stikke af.

Mette Oscar Pedersen er også blevet mere bevidst om, at hun står i et dilemma, der gør det sværere for hende at finde en varig kæreste.

– På den ene side vil jeg ikke være alene resten af livet, men ønsker at finde en partner at blive gammel med. På den anden side vil jeg gerne beholde den frihed, som jeg har nu. Dog tænker jeg, at det må være muligt at finde en kæreste, hvor vi ikke behøver at gøre alt sammen.

Mette og podcasten “mandefald”

Mette Oscar Pedersen har været single i 12 år, og nu deler hun ud af erfaringer og tip til dating i sin egen podcast.

Mere nysgerrig og modig

For tiden er Mette ikke på datingsites. veninden Vibeke, som hun laver “mandefald” med fik for et par måneder siden en idé til et visitkort.

“Hello, du fangede mit blik. Skal vi mødes en dag?” lyder teksten, og bagpå står der så navn og telefonnummer og en lille undskyldning for at være pågående: “P.S. Hvis du har en partner/kæreste/hustru, så undskyld forstyrrelsen.”

– Det kræver mod at dele dem ud, men det føles samtidig godt at gøre noget aktivt. Vi har allerede fået en enkelt date og nogle telefonopkald, siger Mette Oscar Pedersen.

Du kan også lytte til podcasten i Apples podcast-app eller på Spotify.

Læs også