Meghan
Køn & identitet

Hun giver os lyst til at gå i denne 80'er-favorit fra prinsesse Diana resten af efteråret

18. oktober 2023
Af Marie Emilie Hofman
Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix
Vi får igen lyst til at hoppe med på denne sporty trend efter at have set hertugindens look.

Hertuginde Meghan Markle forstår at klæde sig til lejligheden.

Dette understregede hun ikke mindst, da hun i forbindelse med 'World Mental Health Day' blev spottet i flere stilsikre looks.

Sammen med prins Harry deltog hertuginden i flere offentlige besøg i kraft af arbejdet med deres velgørende organisation the Archewell Foundation.

Det bød blandt andet på et cremehvidt power suit, da parret indtog en paneldebat. Men tidligere på dagen var et besøg til The Marcy Lab School i Brooklyn på skemaet.

Og her havde hertuginden i den grad også iført sig et look, der passede til klasselokalet.

Iført en marineblå sporty bomberjakke (i populær tale en 'Letterman jacket'), parret med sorte jeans, top og stiletter, vidste hun vejen for at gøre sportslooket elegant.

Jakken er en gave fra Robert Clack skolen i London, som hertuginden besøgte tilbage i 2020, da hun fortsat var en del af det britiske kongehus.

Det var dog ikke den eneste royale reference, der var at spotte i jakken.

For en anden, der også yndede at bannerføre det sporty look – og ligeså kunne se elegant ud i processen – var ingen ringere end prinsesse Diana.

Ved flere lejligheder blev prinsesse Diana spottet i 'Letterman'-jakkerne, som hun blandt andet gav sporty kant til et workwear-look med højtaljet nederdel og tynd striktrøje.

Historien om 'Letterman'-jakken stammer fra USA og har rod helt tilbage i 1865, hvor det blev indført på baseballholdet på Harvard University. På Ivy League universitet blev jakken givet til atleter, der via de unikke påsyede emblemer stolt kunne bannerføre deres sportshold.

Dette bredte sig snart til skoler verden over, og siden er jakken blevet allemandseje. Og op gennem årtierne har den haft storhedstider i især 50'erne og 90'erne.

Og lur os om ikke hypen nu igen kan blusse op omkring jakken, efter at vi har set Meghan Markle i den.

Denne artikel blev første gang bragt af Elle.dk. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også