Sebastian Lynggaard
Kommentar

Herlige Svend: Mit køn bliver reduceret til hundehvalpe, når de her fire mænd tager høje hæle på

9. marts 2022
af Sebastian Lynggaard
Foto: Marie Hald
KOMMENTAR: Fire business-mænd har taget høje hæle på i en kampagne for skomærket ”roccamore”. Deres budskab er, at de høje hæle skal inviteres ind i bestyrelseslokalerne. Til gengæld har ingen af dem særligt mange kvinder i egen bestyrelse. Godt nok? Det synes Herlige Svend ikke.

Sebastian Lynggaard står bag memeprofilen Herlige Svend. Kommentaren er et udtryk for skribentens holdning.

Hvad i Puk Elgårds navn er dette?

Det er en reklame for et skomærke på Kvindernes Internationale Kampdag – og hvem er i fokus? Nogle smaddermodige mænd, der fortæller, at de vil til at respektere mennesker i høje hæle.

Skønno.

Og de sociale medier elsker de her mænd for deres mod. Men ved I hvad, det er? Det er mere gratis end en olfert i en skolegård. Det er ikke sejt at komme med hensigtserklæringer.

Det er sejt at handle. Ingen af de her mænd har en 50/50-fordeling i deres bestyrelser – meget langt fra endda (Hej Brian Mikkelsen med fordeling på 5 kvinder ud af 48 poster).

Alligevel får de ros for deres mod. De får ros for at være en tom skal, en poleret overflade.

De får ros for at sige: ”Jeg skal nok putte tallerkenen i opvaskeren næste gang, mor. Næste gang.”

Omverdenens ros

Jeg hader at se mit køn reduceret til hundehvalpe, der får ros for at sitte hver gang, de bare lægger sig ned for at sove. Fucking nedværdigende, mand.

Lad være med at rose os for småting.

Lad være med at rose os for ikke at begå voldtægt, og lad være med at rose os for at være i centrum på Kvindernes Internationale fucking Kampdag.

At barren er sat så lavt, gør intet for en forbedring af vores samfund. Og det gør intet for en forbedring af mænds og drenges selvværd.

På denne her måde lærer vi, at det er fint nok bare at være facade. Det er fint nok bare at performe på scenen, for ingen kontrollerer alligevel, hvad der sker bag kulisserne.

På den måde lærer vi også at negligere vores eget backstageområde. På den måde lærer vi at blive afhængige af omverdenens ros i stedet for vores egen ro. På den måde nedprioriterer vi vores selvværd.

Gratis omgange er langt dyrere for mænd, end vi tror.

Læs også