Jonas Vingegaard
Karriere og penge

Vingegaard om livet som familiefar: "Jeg kan godt have dårlig samvittighed"

26. april 2023
Af Signe Larsen
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Den 26-årige cykelrytter vandt sidste år Tour de France, men det er ikke karrieren, han bekymrer sig mest om.

Det seneste år har 26-årige Jonas Vingegaards liv ændret sig fuldkomment, efter han vandt verdens hårdeste cykelløb, Tour de France.

Han har placeret sig i toppen af sin sportsgren og også vundet alle danskernes hjerter.

Men selv om det udadtil virker som om, at hans liv kører på skinner, så kommer det også med en pris at være verdensstjerne.

Derhjemme i Glyngøre føler han sig allerbedst tilpas med sin familie, kæresten Trine og datteren Frida. Men det er sjældent, de er i Danmark, og livet på farten minder ikke om en almindelig barndom, fortæller cykelrytteren til TV 2.

Datteren Frida på to et halvt år går eksempelvis ikke i institution, fortæller han.

– Hun har jo ikke en normal barndom. Det kan jeg godt have dårlig samvittighed over, siger Jonas Vingegaard til TV 2.

Jonas Vingegaard bruger det meste af sin tid på træning – og det tager altså meget af hans tid.

Han har en vis frihed til at planlægge det sådan, som det passer bedst ind i familielivet, men han må også ofte tage afsked med familien og være væk hjemmefra.

Nu er Frida blevet gammel nok til at savne sin far, og det påvirker ham meget, fortæller han.

Derfor sørger han også for at bruge masser tid med datteren, når han er hjemme. Han siger eksempelvis aldrig nej til at lege med hende, hvis hun spørger – selv om han måske allermest trænger til at ligge på sofaen.

Derhjemme er det kæresten Trine Marie Hansen, der får hverdagen til at fungere, og derfor har han de perfekte rammer for at præstere på højeste niveau, forklarer han.

Og så længe familien trives og kan være i det, så er det det værd. Men på et tidspunkt stopper karrieren også, og så får de et mere normalt liv, spår cykelrytteren, der også tilføjer, at han skylder "en million bleskift derhjemme."

femina update har tidligere talt med Jonas Vingaard og Trine Marie Hansen om, hvordan der måtte prioriteres hårdt, da han i 2020 stod foran to af de måske største begivenheder i sit hidtil korte liv: sin første Tour de France og fødslen af han og kæresten Trines datter.

Læs hele interviewet her.

Læs også