
Samvittigheden er den største barriere

foto: Privat
Forleden kunne Metroxpress.dk (link fjernet) fortælle, at flere unge end nogensinde før vælger at starte deres egen virksomhed. En af grundene til det er, at der blandt de unge er en opfattelse af, at hvis de fede jobs ikke hænger på træerne, så må man selv skabe dem. Desuden er der helt generelt - i alle aldersgrupper - kommet et langt større fokus på mulighederne for at starte selv, ligesom det er langt mere accepteret at gribe efter drømmen, end det var for bare 10 år siden.
Gik efter drømmen
Èn af dem, der har turdet gå efter drømmen, er 28-årige Camilla Brandt Schmidt. Og hun har endda gjort det, selvom hun egentlig slet ikke har tid. Hun er nemlig mor til to piger på hhv. et og tre år, og desuden har hun et fuldtidsjob at passe ved siden af. Alligevel har hun valgt at kaste alle ledige stunder ind på at starte webshoppen www.sovedyret.dk op.
"Kan jeg nu klare det?"
"Ligesom nok de fleste andre, som går med drømmen om at springe ud som selvstændig, så var jeg også rigtig nervøs for det. Villejeg nu kunne klare det? Ville det blive en succes?", fortæller Camilla Brandt Schmidt til Oestrogen.dk om opstarten af webshoppen, som specialiserer sig i puttegrej til ungerne.
"Men samtidig var det en drøm, jeg altid havde haft. Dertil er min mand selv iværksætter og blev ved med at sige til mig, at selvfølgelig kunne jeg da det, så det har bestemt også været en stor hjælp."
Startede med et jobafslag
Selve sparket til at for alvor få gjort noget ved drømmen kom imidlertid med et jobafslag.
"Efter min seneste barsel skulle jeg til jobsamtale på et nyt job som pædagog. Jeg ville rigtig gerne have jobbet, men lovede samtidig mig selv, at hvis jeg ikke fik det, så var det nu, jeg selv skulle starte op. Og jeg fik det ikke. Jeg tror, at det for rigtig mange gælder, at der skal ét eller andet til at sparke dem i gang. Ellers kan man jo gå med drømmen hele livet igennem uden at få gjort noget ved den."
Den dårlige samvittighed
Men det har ikke været uden omkostninger. Det er hårdt både at passe fuldtidsjobbet som pædagog og de to små piger. Plus selvfølgelig alt det andet, som skal passes i en almindelig hverdag.
"Samvittigheden er helt klart den største barriere. Jeg har god samvittighed, når jeg sidder og arbejder om aftenen, efter de er lagt i seng, for min mand forstår det jo helt fint. Men jeg har dårlig samvittighed om eftermiddagen, når ungerne er kommet hjem, og jeg så lige skal tage en telefon eller sende en pakke. Det er rigtig hårdt."
Hårdt - men fantastisk
For at imødekomme problemet lidt, har familien indrettet en slags multirum, hvor der er computere til de voksne og masser af legetøj til ungerne. På den måde kan de hygge sammen, selvom både mor og far sidder og arbejder.
"Det ér hårdt lige nu. Selvfølgelig er det det. Men det er også fantastisk. Det er så fedt at være sin egen herre, og jeg nyder alt fra at købe varer ind til at stå og pakke dem pænt ind og sende dem af sted til kunderne", smiler Camilla Schmidt Brandt.
"Og så giver det jo en frihed på sigt. Når det hele kommer op og køre, og jeg kan droppe mit hverdagsjob, så vil jeg jo langt bedre kunne styre min egen tid og v ære endnu mere sammen med børnene, end jeg ellers ville kunne. Så selvom det er hårdt lige nu, er det bestemt det hele værd, og mit råd til alle andre, der går med drømmen er helt sikkert: Gør det!!"
Læs også: Kvinder er BIG business