https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/jobprim.jpg
Karriere og penge

Passer du ind på din arbejdsplads?

17. februar 2014
af karriererådgiver Anne Marie Valentin
Foto: All Over og privat
Sikke et spørgsmål! Men det ”forbløffende” er, at du allerede kender svaret, skriver Oestrogens karriererådgiver Anne Marie Valentin. Vi ved nemlig godt, hvornår vi passer ind, og hvornår jobbet er blevet en kedelig, lidt for tryg, penge-gulerod …

Intuitivt kender du svaret, ligeså snart du ser spørgsmålet. Du ved om du passer ind på din arbejdsplads. Hvis du ikke har en følelse af at passe ind, har du sandsynligvis den fornemmelse, man kan forestille sig at have, hvis man er en trekant, der skal passe ind i klodskassens firkantede hul.

Hvis det er sådan for dig, skal du hele tiden, eller i hvert fald ofte, lægge bånd på dig selv eller folde sider ud, der ikke er dig!

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

Når regnestykket ikke går op ...
Det betyder for din arbejdsgiver, at du ikke præsterer optimalt, og det betyder for dig selv, at det ikke er så interessant og "sjovt" for dig, som det kunne være. Uanset hvad du får for det. Penge kan desværre ikke kompensere for denne følelse. Og hvor tit tager du din lønseddel frem om morgenen og siger til dig selv, at det er derfor, du går på arbejde?

Hvis du ikke har en følelse af at passe ind, vil du heller ikke udvikle dig (måske tværtimod afvikle dig selv), og der vil ikke være det berømte "flow" som kende-tegnersammenhænge hvor 2+2=5.Jeg ved, at du ved hvad jeg mener.

Det handler om værdier
Er der overensstemmelse mellem dine værdier og dem, der lever på din arbejdsplads? Er du overhovedet bevidst om dine værdier?
Og er du bevidst om din arbejdsplads´ værdier? Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at en virksomhed sagtens kan have, og desværre ofte har, impotente værdier. Altså værdier, der ikke lever, men som nogen har skrevet ned engang i en personalehåndbog. Kender du det?

Passer DU ind?
Det er sådan, at de mennesker, der "passer ind", har det sjovere, præsterer mere, kan mere, tåler mere, fordi det gi'r mening for dem. Fordi der er et match mellem individets værdier og virksomhedens. Hvis du vil have mest ud af dit arbejdsliv, er det vigtigt at være bevidst om dine egne værdier. Hvad betyder virkelig noget for dig? Hvad vil og kan du ikke undvære?

ER DU INTROVERT? Ta' testen her …

Det handler i høj grad om virksomhedens menneskesyn - og dit eget. Vil den virksomhed du arbejder i, blot have så meget ud af dig som muligt uden at gøde den jord, du vokser i, og uden at placere dig i "solen"? Nogle virksomheder er kun og udelukkende drevet af at tjene flere penge til ejerne. Og selvfølgelig er alle virksomheder sat i verden for at skabe merværdi, men der er mange måder at gøre det på. Så passer du ind der, hvor du har placeret dig selv?

Du bestemmer selv, hvad du vil være med til, og hvis det ikke er rigtigt at være, hvor du er, kan du flytte dig - hvis du tør!

Hvis du vil have hjælp til dette og ikke har en formue, så tjek mit gode tilbud her på sitet næste gang.

"Det er ikke nødvendigvis logik eller fakta, men vore håb og drømme, der får os til at prøve noget nyt"

Held og lykke med det,
Anne Marie?

Læs også