https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/sexchikane-prim.jpg
Karriere og penge

Kvindelige chefer bliver sexchikaneret

19. oktober 2012
af Kasper Skov Jensen / Malene Fich Weischer
foto: All Over
Sexchikane er ikke kun noget, der sker for de menige medarbejdere. Faktisk er kvindelige chefer i mandsdominerede fag mest udsatte, mener amerikanske forskere

Hvis du troede, at en chefstilling er en karrierevej fri for upassende bemærkninger og lumre blikke i kantinen, må du tro om igen. Det skriver vores venner på Alive.dk.

Magasinet Arbejdsmiljø skriver, at kvindelige chefer i mandsdominerede fag har store problemer med sexchikane, ifølge en undersøgelse fra American Sociological Review.

58 procent. Så mange af de kvindelige chefer i fag hvor der arbejder mange mænd, har været udsat for sexchikane, ifølge de amerikanske forskere. 42 procent af de kvindelige chefer i kvindefagene meldte om samme problemer, mens 32 procent af alle menige medarbejdere havde oplevet uønskede seksuelle tilnærmelser.

- Selv når det lykkes kvinder at bryde igennem glasloftet og opnå lederstillinger, fortsætter stereotype kønsforestillinger om deres evner med at forme opfattelsen af, hvordan de udfører deres job, skriver forskerne bag en videnskabelig artikel om undersøgelsen.

Grænsen for, hvad man anser for at være sexchikane er individuel, forklarer kønsforsker Karen Sjørup til Magasinet Arbejdsmiljø. Hun håber derfor, der bliver lavet nogle fælles retningslinjer.

- Jeg ville ønske, man lavede lidt skarpere normer for, hvad der er tilladt, så man bedre kan beskytte den enkelte, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kvinder er BIG business!

... Eller Pernille Aalunds klumme: Sig nu ja til livet!

Læs også