https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/maj/valentinforandringerprim.jpg
Karriere og penge

Karriererådgiver: Er det tid til forandring?

13. maj 2014
af karriererådgiver Anne Marie Valentin
Foto: All Over og privat
Ved ud, om du har det job, du skal ha’? Eller har du overhovedet mærket efter, om du er det rigtige sted? Hvorfor arbejder du der hvor du arbejder? Spørg dig selv – og reagér på dit svar, råder karriererådgiver Anne Marie Valentin.

Er du glad for dit job?

Det er 2 helt fundamentale spørgsmål, som jeg stillede mine kursister den anden dag, da jeg holdt en workshop om forandringer.
Da kursusdagen skulle evalueres af deltagerne, spurgte jeg som altid; hvad tager du med hjem, og hvad gjorde størst indtryk?

Hvorfor er du der?

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

Flere af deltagerne sagde, at det var spørgsmålet om "hvorfor" de stadig arbejder der, hvor de gør!

Det synes jeg var interessant; og det mest spændende var, at grunden til, at spørgsmålet gjorde særligt indtryk var, fordi de blev husket på, hvorfor de arbejder lige der!

Nogle gange glemmer vi, hvorfor vi kører hen på den samme arbejdsplads hver dag. Med 'glemmer' mener jeg, at vi har sat vores hverdag, og også ofte vores fritid, på repeat.

Endnu en dag
Vi gentager bare går igen og igen, og når vi gør det, bliver vores liv nogle gange bare en gentagelse af dagen i går. Dvs. at vi går ubevidste rundt og arbejder og gør alt det, vi skal, gør alt det vi har fyldt vores liv op med uden at mærke efter eller huske på, om det er godt, om det overhovedet gi'r mening.

Mærk efter
Er det sådan, du vil leve dit liv? Eller gør det for ondt at mærke efter?

Hvis det gør ondt, så er det på tide at mærke det, så du kan flytte dig, og rette til så det bliver sjovt igen, eller i hvert fald meningsfuldt, både for dig selv og dine omgivelser.

Bliv den bedste udgave af dig
Når du stråler, er energifyldt og opfyldt af det, du gør, fordi det gir mening, så er du bedst. Når du ikke stråler, er drænet for energi, og det ikke gi'r mening, ja, så er chancen, for, at du ikke er den bedste udgave af dig selv temmelig stor.

Skab forandringerne
Og når du ikke er glad, så går ud over dine børn, din mand eller kæreste.
For vi lever hele liv, hvor det hele hænger sammen. Derfor er det en god idé at spørge sig selv: Er jeg glad?
Gør jeg den forskel, jeg gerne vil gøre, der hvor jeg har min hverdag?
Hvorfor arbejder jeg lige her?

Find det frem, quinde, spørg dig selv om dette og handl på svarene.

Du skaber selv dit liv og din hverdag, og det er dig der skal lave justeringerne eller de større forandringer, hvis du vil leve et skønt og tilfredsstillende liv.

Hvad er alternativet?

Vi ses snart igen ...

Anne Marie Valentin

Køb det i Shoppen!

Læs også