https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/jobinterviewprim.jpg
Karriere og penge

Jobsøgning: Det handler ikke om dig!

3. marts 2014
af karriererådgiver Anne Marie Valentin
Foto: All Over og privat
Egofesten er forbi, og selv om det er din karriere, vi taler om, handler det ikke om dine behov, når du sidder til jobsamtalen. Det handler om os og om fællesskabet. Læs sidste nyt fra karriererådgiver Anne Marie Valentin.

Når jeg hjælper mine kunder på vej til en bedre karriere, oplever jeg ofte, at de er faldet i en fælde i deres perspektiv og i deres ansøgningsmateriale. Særligt i ansøgningen skriver mange : jeg vil gerne, jeg kan, jeg har prøvet, jeg motiveres af… meget få, virkelig få, har fanget den der med, at det IKKE handler om dig, men om hvad du kan bibringe din nye arbejdsgiver.

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

ER DU INTROVERT? Ta' testen her …

Fælleskab er det nye sort
Når du som jobsøgende sidder til jobsamtalen og insisterende siger: "Jeg VIL gøre en forskel", så viser du, at de ikke har afkodet tidens tendenser og værdier.

Det var nemlig sådan, vi sagde i gamle dage. Dengang, hvor det hele handlede om, hvad "JEG" gerne ville. Men Egofesten og fokus på "mig" er forbi, som sociolog Emilia Van Hauen beskrev det allerede for 4 år siden.

Nutiden, og dermed også jobsøgning handler i høj grad om VI, fællesskaber, inklusion og at bidrage til det fælles bedste.??
Og det er derfor, at du som jobsøgende skal tænke på:

• hvordan du kan bidrage til fællesskabet
• hvordan du kan bidrage til en virksomheds vision
• hvordan du kan blive en del af virksomhedens "VI" og derfor passer ind
• hvordan du kan hjælpe virksomheden med at gøre en forskel
- og ikke mindst kunne fortælle, hvordan du kan være medskaber af positive resultater

Og hvis du tror, at din interesse for at træne fodbolddrenge, købe genbrugsting eller sylte agurker er uinteressant, når du søger job? Så tro om igen! Alle tre ting er megatrendy og fortæller noget om dig som person. Og det er sød musik i moderne virksomheders ører.

Hvis du skal have hjælp til dette, så kontakt intojob, og se mere her.

Held og lykke med det,
Anne Marie?

Find det helt rigtigt karriere-tøj hos Vero Moda her!

Læs også