https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/droem-eller-handling-prim.jpg
Karriere og penge

Får du handlet eller drømmer du bare?

20. januar 2014
af Karriererådgiver Anne Marie Valentin
foto: All Over og Privat
Drømmer du også om mere frihed, mere tid og en sjovere hverdag? Det gør rigtig mange mennesker. Men realiteten er, at det vil blive ved med bare at være drømme, medmindre du begynder at gøre ting anderledes, end du plejer!

I sidste indlæg skrev jeg til dig om målfokusering. Og det kan kun gentages. Mål styrer adfærd, MEN DER SKAL HANDLING TIL.

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.


Vi drømmer alle sammen. Om at det hele enten kunne være bedre, sjovere, mere berigende, mere meningsfyldt, eller vi drømmer om at have mere frihed , mere tid eller andet og hååååber på, at en dag sååå…

Men den dag kommer ikke, hvis du ikke GØR noget andet end dét, du plejer!

Walt Disney sagde engang: "If you can dream it, you can do it". Og selvfølgelig starter alle vores ønsker om forandringer med en drøm; om at noget kunne være bedre. Men oftest skal det gøre lidt ondt, før vi flytter os og kommer videre; videre i den retning, vi gerne vil, om det så er ud af eller ind i karrieren og uanset om det er op eller ned af den berømte karriere-stige.

Der sker ikke noget af sig selv.
Hvis du ikke HANDLER, så sker der ikke noget, og mange drømmer bare…….. videre. Nogle af dem, der gerne ville ændre noget og ikke får gjort det, bliver sure, bitre, triste og giver omverdenen, chefen, manden, børnene eller "de andre" skylden for, at det ikke kan lade sig gøre.

Gør du det?

Jeg TROR på og oplever igen og igen med mine kunder, at hvis de gør noget andet, så sker der rent faktisk noget andet end dét, der plejer. MEN det kræver en stor (risiko)villighed at ændre vaner, tanker og dermed handlinger.

Er du klar til det?

Eller skal det blive ved med at være som det plejer?

Fint, hvis det skal, og så reagerer du ikke på dette indlæg; men hvis du gør, altså reagerer, er der måske noget, du gerne vi gøre anderledes!

Hvad er DINE forklaringer?
Hvad er dine forklaringer og måske undskyldninger for ikke at gøre dét, du egentlig gerne ville? Hvad er dit "hvis bare…"?

Jeg har konsulteret en psykolog, som så enkelt forklarede mig, hvorfor mennesker ikke "flytter" sig medmindre der er en forstyrrelse, en utilfredshed. Hun sagde: "Du flytter dig kun, hvis du ikke sidder godt!"

Dér faldt ti-øren for mig; ja, det er rigtigt; jeg ændrer kun stilling, hvis jeg ikke sidder godt nok allerede. Eller ville jeg jo blive siddende!

Men mange af os flytter os ikke i karrieren, SELVOM det gør ondt!!!

Hvorfor ikke???

Fordi det er lettere at blive siddende og tage sig retten til at brokke sig og give de andre eller omstændighederne skylden.

For det kræver faktisk en indsats; en "anstrengelse" at flytte sig. Til gengæld bliver det ofte bedre derefter, fordi man så tager ansvar; gør noget for sig selv; tager skeen i den anden hånd. Al forskning viser, at bare det at handle og gøre noget andet = at tage ansvar for sin egen situation i sig selv er berigende.

Hvad vil du gøre?

Hvad vil du gøre indenfor de næste 3 timer?
Hvad vil du gøre indenfor de næste 3 dage?
Hvad vil du gøre indenfor de næste 3 uger?
Hvad vil du gøre indenfor de næste 3 måneder?

... for at komme tættere på dine drømme?

Held og lykke med det,
Anne Marie?

Hvordan bliver de næste tre måneder i dit liv?

Få udarbejdet et personligt sæson-horoskop og se, hvad der venter DIG lige om hjørnet. Det koster kun 165 kr.

Læs også