https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/valentin-maerk-efter-prim.jpg
Karriere og penge

Har du haft tid til at mærke efter?

6. januar 2014
af Karriererådgiver Anne Marie Valentin
foto: All Over og Privat
Det er i den kommende periode, at de fleste siger op, bliver skilt og tager STORE skridt, fortæller karrierecoach Anne Marie Valentin. Men før man gør det, er det vigtigt at tage sig tid til at mærke og tænke. Har du gjort det?

Kære Oestrogen-læser

Jeg håber du har taget dig tid til, henover julen og nytåret, at tænke over, om du bruger din arbejdstid rigtigt!

OM ANNE MARIE VALENTIN

Jeg hedder Anne Marie og er Oestrogens karriererådgiver.

Jeg ejer www.intojob.dk som hjælper mennesker videre i karrieren.

I 2010 sagde jeg mit job op, fordi det ikke længere stemte overens med mine værdier og prioriteter. Jeg oplevede mig selv gå på job hver dag og ikke være glad. Derfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.

I dag har jeg en strålende forretning og rådgiver (mest) kvinder ift. deres fremtidige karrierevalg. - Uanset om de er opsagt eller blot i tvivl om de er på deres rette hylde. De fleste af mine kunder vælger et karrieretjek midt i karrieren for at sikre, at de er på vej det rigtige sted hen.

Jeg har de sidste 13 år arbejdet med karriererådgivning i forskellige virksomheder.
Derudover er jeg uddannet NLP Master, certificeret coach samt Passion-coach.

Jeg glæder mig til at udfordre dig og være din sparringspartner i dit Karriere-univers samt give dig nye begreber og input ifht din karriere og dit jobliv.

Tilmeld dig evt. mit nyhedsbrev her og få flere gode råd og muligheder.

Det er i den kommende periode, at de fleste selv siger op, bliver skilt og tager STORE skridt.

Fordi vi har haft tid til at tænke og har været på afstand af den hverdag, som for mange af os er såååå travl, at vi ikke engang når at mærke om "det er godt det her". Vi løber rundt i et musehjul og er så forpligtede af mange ting, børn, hjem, indkøb, opvask og gennerelle ad-hoc udfordringer at vi ikke i hverdagen får skabt et "tænke-rum".

Ofte har vi tid til det "rum" i ferier, særligt henover sommeren og julen. Fordi vi kommer væk fra hverdagen, at vi både får tid til at mærke og tænke.

Og det er vanvittigt vigtigt at gøre begge dele inden vi træffer skelsættende beslutninger.

Det er en stor beslutning at stoppe frivilligt på jobbet og gå efter karrieredrømmen; eller sige den fra! Og egentlig er det lige så stort at fortsætte ad den sti, vi er på vej henad!

For det er jo dit liv for pokker, det antal år vi lever x 24/7; og det er vigtigt at leve det så rigtigt som muligt - gør du det??

Hmmmm… men lad os holde os til karriere-delen af dit liv:

Hver gang du ikke vælger; vælger du også …

Og det er godt hvis du er på vej henad den "rigtige" sti for dig.

Hvis du er på vej i den rigtige retning og der er balance er alt godt. Hvis du ikke er, er det ikke så godt! Og det er kun dig der ved det. Og lige præcis denne diskussion med dig selv oplever jeg mange være splittet i; fordi dit hoved måske siger "jeg har et job og det skal jeg være glad for i disse tider"; hvorimod din mavefornemmelse måske er "uenig" og du har en fornemmelse af at du ikke er det rigtige sted.

Kender du det?

Det er super usundt at være uenig med sig selv henover tid; det skaber stor frustration og ødelægger de gode stunder.

Et forslag i en sådan situation kunne være at holde en nytårskur med dig selv og virkelig gøre op; og spørge dig selv - helt ærligt:

Lever jeg det rigtige jobliv?
Laver jeg det jeg brænder for?

Og hvis ikke; har jeg så undersøgt om det er muligt? (eller har dit hoved blot afvist at alt andet end det du allerede gør er umuligt??)

Hvad er dine værdier?

Det er vore værdier der "styrer" vores liv og hvis der er en værdi-konflikt" indeni os, så er det vi mærker utilfredshed.

Sæt dig og find de værdier der giver mest mening for dig. F.eks. kan det være integritet, balance og overskud.

Hvis det er de ord der er vigtigst for dig så hold dem oppe mod det jobliv du lever og udnersøg om der er overensstemmelse mellem det du gør og det der er vigtigt for dig.

Hvis ikke er det på tide at forholde dig aktivt til den uoverensstemmelse, for ofte bliver det ikke "bedre af sig selv". Det er dig der skal tage action. Der er ikke ret meget der går over af sig selv og du sidder med rorpinden i dit liv.

Gør det NU; så frigiver du energi til at leve det (job)liv du fortjener.

Hvis du vil have hjælp jeg lige her; tjek på http://www.intojob.dk og tag kontakt for et godt tilbud.


LIGE NU I SHOPPEN:

Boost dit selvværd! - dvd-kursus med psykolog Kisser Paludan, kr. 500

Se mere her

Læs også