Andrew Tate
Agenda

Han hader kvinder og er sigtet for voldtægt. Men det er de åbenbart ligeglade med

2. februar 2024
af Heidi Kirkeby Mogensen
Foto: Andreea Alexandru/AP/Ritzau Scanpix
En femtedel af de unge britiske mænd har et positivt syn på Andrew Tate, men ikke på feminismen, viser undersøgelser.

En del af os har stiftet bekendtskab med den tidligere britisk-amerikanske kickbokser Andrew Tate, der har 8,7 millioner følgere på det sociale medie X.

Han har blandt andet udtalt sig om at slå og kvæle kvinder og direkte sagt, at han er en kvindehader.

I Rumænien er han lige nu sigtet for menneskehandel, voldtægt og for at danne en gruppe, hvis formål er at udnytte kvinder seksuelt. Dog nægter han sig skyldig i alle sigtelserne.

Nu viser en ny meningsmåling, at en femtedel af britiske mænd i alderen 16 til 29 år, der har kendskab til Andrew Tate, har et positivt syn på ham.

Meningsmålingen er foretaget af King’s College London’s Policy Institute og The Global Institute for Women’s Leadership og har mere end 3600 deltagere. Det skriver The Guardian.

Undersøgelsen viser desuden, at 37 procent af mændene i den alder mener, at udtrykket ‘toksisk maskulinitet’ er et problematisk udtryk. Der er kun halvt så mange kvinder, der er enige i det udsagn.

Professor Bobby Duffy, direktør for The Policy Institute, forklarer, at det er et nyt og usædvanligt mønster i denne generation.

- Den yngre generation er normalt mere omstillingsparate i forhold til de sociale normer, de vokser op med, fordi det kommer som en naturlig del af deres liv.

Britiske drenge og mænd fra generation z (født 1996-2015) er mere tilbøjelige end baby boomer-generationen til at tro på, at feminisme gør mere ondt, end det gør godt.

En fjerdedel af dem tror også på, at det generelt er mere hårdt at være en mand, end det er at være kvinde.

Med det sagt viser meningsmålingen også, at der er en overvægt af unge mænd, der mener, at det generelt er sværere at være kvinde end mand, at feminisme afføder gode ting, og som har et skeptisk syn på Andrew Tate.

- De her tal og undersøgelser viser, at der er risiko for en splittelse i denne generation, siger professor Bobby Duffy, direktør for the Policy Institute.

Læs også