https://imgix.femina.dk/media/488058a3b9d94613b5bef674a7718af4.jpg
Familieliv

Sådan kommer I helskindet gennem sommeren uden konflikter

1. juli 2013
af Maj Wismann,
Foto: Thinkstock
Parterapeut Maj Wismann giver gode råd til at undgå konflikter og skilsmisse i sommermånederne

• Hjælp hinanden. En af de største udfordring jeg møder i småbørnsfamilier er TRÆTHED! Giv hinanden de mest optimale vilkår for at få sovet igennem, sove længe om morgenen, have en formiddag for sig selv osv. Jo mere du giver til din kæreste og jo mere din kæreste giver til dig, jo mere kærlighed føler I, OG jo mere energi får I tilbage, som så smitter af på resten af familien.

• Elsk hinanden. Sæt en post-it på badeværelsesspejlet eller på indersiden af din hoveddør, eller sæt en daglig påmindelse på din telefon til at minde dig om sætningen, "Hvad kan jeg gøre for, at min partner føler sig elsket i dag?". En ferie, hvor man mærker, at ens partner gør sig rigtig umage med kærligheden, hvor man føler sig virkeligt elsket, kan mærke lysten komme snigende etc. giver ro i den aller inderste kerne. Ja, man bliver faktisk et meget mere rummeligt menneske af at føle sig elsket. Og DET giver en god ferie.

• Overrask din kæreste med en frieftermiddag - friaften. Der er ikke noget så dejligt som at have flere timer alene hjemme, hvor man ikke bliver forstyrret i badet, mens man læser, er i haven osv. DET er noget der giver bonus på kontoen og som spreder sig som ringe i vandet i den lille familie.

• Kom ned i fart inden ferien. Det tager op til 7 dage for de fleste mennesker at komme helt ned i feriemode. Det betyder rent praktisk, at mange er rastløse, småstressede de første dage, irritable, kan ikke finde ud af at bruge tiden på en god måde etc. Brug ugen op til ferien på at slappe af så meget som muligt og hjælp hinanden med, hvordan I bedst gør det hjemme ved jer, gå tidligere i seng, se en god film i stedet for computer om aftenen, fald til ro, lad kroppen komme ned i tempo og gear- så glider det MEGET lettere, når først feriedagene starter (og man har allerede fået lidt mere energi).

• Boost intimiteten. Sig mig, skal vi nu dyrke sex igen!?! Nej, det skal I bestemt ikke. MEN jeg vil faktisk anbefale jer, at I prioriterer at lave noget "sensuelt og intimt"" sammen, og det behøver slet ikke at være sex. Men nærm jer hinandens kroppe, kys noget mere, gå tidligere i seng og put jer ind til hinanden med en god film, bog eller noget helt tredje. Måske kan I lave en aften, hvor I fyrer op for varmen i soveværelset og giver hinanden massage og slutter af med 3 min. kysseseance. Måske ender det i sex, måske ikke, og det er helt okay, uanset, så er det rigtig dejligt og helt sikkert ikke så tit, I har overskud til ligefrem at prioritere at være sammen på den voksne kæresteagtige måde i jeres travle hverdag.

Læs også:
7 genveje til at blive en glad mor
Sådan undgår i skilsmissen
Parterapi hitter

Læs også