https://imgix.femina.dk/media/2985271104e2468e978081cf711fa367_18.jpg
Sundhed

Følg Zenia på hendes livs yogaeventyr

2. februar 2012
af Zenia Santini
Zenia har begivet sig ud på lidt af et eventyr. Hun har nemlig besluttet sig for at tage en uddannelse som poweryogainstruktør i USA. Du kan læse med de næste mange uger, hvor hun fortæller om sit nye liv og uddannelse i USA

Mit navn er Zenia, og jeg har fornøjelsen af at invitere dig med ind i mit yoga-eventyr. Jeg skribler til dig fra USA, hvor jeg lige nu er bosat. Igennem de næste måneder skal jeg gennemgå en uddannelse som poweryoga-instruktør. Og jeg vil tage dig med! Her kan du læse mine beretninger direkte fra Boston - Massachusetts. Du vil kunne læse om sundhed, de nye livsstilstrends, mad, motion og hvad der ellers foregår i en familie bestående af 2 børn, en mand, der skriver PhD på Harvard, og en yoga-gal sundhedsnørd.

Hvorfor så meget sundhed tænker du måske?
Fordi jeg brænder for sundhed og sunde familier. Alt dette blogger jeg om på www.naturazin.dk, som jeg driver sammen med min dejlige medejerinde Anja. Vi lever og ånder begge for at gøre sundhed nemt og sjovt. For os handler sundhed om balance. En lille smule chokolade, nydelse og forkælelse skader ikke. Naturazin er en stor en del af mig, og du vil naturligvis også komme med bag facaden her. Du vil opleve, at jeg dagligt tjekker ind med Anja omkring vores blog, tiltag, ideer og aftaler.

Femina tester Bikram yoga. Se videoen her

Hvorfor USA?
Min familie og jeg flyttede til USA for 3 måneder siden. Min mand var i gang med et PhD-projekt på Harvard Medical School, og vi stod overfor et 7 måneders ophold i Boston. Klimaet her ligner til forveksling det danske. Det gør nu ikke så meget, for her findes masser af muligheder for aktiviteter og underholdning. Og det var også her, jeg for første gang blev introduceret til hot vinyasa poweryoga. En yogaform, der kombinerer et 32 graders varmt og fugtigt rum med 90 minutters hård og intens poweryoga og en masse glade og svedige yogi'er. Selve yogaen er en farverig pallette af bevægelse, styrketræning, fleksibilitet, balance, koncentration og dybe vejrtrækningsøvelser. Der er ikke plads til ret meget andet end fokus på lige nu og hér, når du står i en anstrengende yogaposition med sveden diktatorisk drevet af tyngdekraften. Med andre ord er stress, indkøb og bekymringer ikke tilstede i tiden, mens yoga'en står på. Jeg blev grebet af alle nuancerne, som tilsammen danner en global træningscocktail, der tilfredsstiller på alle planer. Siden mit første besøg har jeg været dus med min yogamåtte, som jeg flittigt dater næsten hver dag.

Yoga-retreat
Det var også derfor, at jeg besluttede mig for at dette halve år skulle omdøbes til et yoga-retreat. Da det viste sig, at der skulle udklækkes nye yoga instruktører, skyndte jeg mig at slå til. Min uddannelse begynder d. 2 februar 2012. Og du vil følge med mig og mine yoga-beretninger fra første parket. Du vil høre, hvad jeg ser, hører, lærer, tænker, føler og spiser.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f316a6474364a148b0e4d70ab91759c.jpg

Læs også