https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/traening/2012/06/1224-ritter-lady-classic-rikke/1224-ritter-lady-rikke-art.jpg
Træning og kost

”Der er ikke noget bedre end at trille ud på landevejen efter en lang arbejdsdag”

11. juni 2012
af Charlotte Hallbæck
Foto: Rikke Laursen
For kommunikationschef og træningsinstruktør Rikke Laursen fungerer cyklingen som en ventil i en stresset hverdag. Hun er netop ved at forberede sig til Ritter Lady Classic - et cykelløb kun for kvinder - og her fortæller hun, hvorfor det er så fedt at træde i pedalerne

Med en travl karriere som kommunikationschef for Discovery Channel Networks i Danmark og et bijob som træningsinstruktør i Well-come Fitness i Hellerup, burde det være tillokkende for 42-årige Rikke Laursen fra Hellerup at smide sig i sofaen efter arbejdstid. Men det er langt fra tilfældet. Ligesom flere og flere andre danske kvinder, er hun nemlig bidt af en gal cykel. Faktisk i en grad, så hun nær var kommet galt afsted. Men det vender vi tilbage til..

Hun er nemlig også én af de ultraseje kvinder, der stiller op til Jens Veggerbys nye cykelløb for kvinder, Ritter Lady Classic, der afholdes den 24. juni og som FEMINA er samarbejdspartner til.

Selv kan hun som cykelinstruktør sagtens mærke, at flere kvinder har fået mod på at kaste sig i sadlen.

"Jeg kan i DEN grad mærke en stigende cykelinteresse hos kvinderne. Da jeg startede som spinning-instruktør i 1992, var kun 20 % af deltagerne på holdene kvinder. Nu er der timer, hvor op mod 60 % er kvinder. Og selvom udendørscykling traditionelt er en mandesport, så kan jeg jo se, at der de sidste par år er flere og flere kvinder, der vover sig ud på landevejen."

Ritter Lady Classic - for alle cykel-entusiaster

120 km. Det er det længste, Rikke har kørt på cykel. Og derfor er det da også en udfordring, når hun den 24. juni skal køre de 131 km. til cykelløbet Ritter Lady Classic, der kommer til at løbe af stablen i Høje Taastrup med start og mål ved indkøbscentret City 2.

Skal DU med til cykelløbet Ritter Lady Classic? Læs mere her

Bag cykelløbet står Jens Veggerby og Ole Ritter, og selvom det er to tidligere professionelle cykelryttere, der står bag, skal det ikke afskrække nogen kvinder fra at stille op. Der er nemlig mulighed for at stille op i tre kategorier - motionist, supermotionist og elite, så både nybegyndere kan stille op med deres almindelige cykler og trænede cykelryttere med toptunede racercykler kan brænde igennem. Selv er Rikke virkelig begejstret for det kommende løb:

"Da jeg trænede på Strandvejen i går, lagde jeg mærke til, at der var rigtig mange kvinder på deres træningscykler. Derfor er det også rigtig fedt, at Veggerby har taget initiativ til at udvide det traditionelle Ritter Classic med Ritter Lady Classic. Jeg glæder mig vildt meget, da det bliver mit første cykelløb KUN med kvinder. Jeg tror, det bliver tophyggeligt. (Fortsættes under billedet...)

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7e7bd45e9fb34274816b196068e32f61.jpg

Min største oplevelse i sadlen var en sportstur hos Team CSC i Courchevel i Frankrig under Tour De France. I to dage inden feltet kom, lå vi og trænede de sidste 20 kilometer af den etape, rytterne skulle køre. Vi sluttede i 2000 meters højde, og det var som at trække vejret gennem et sugerør. Vi syntes, vi var megaseje, men da feltet kom og spurtede stående hele vejen op, blev vores træningsindsats sat i perspektiv. Om aftenen kindkyssede jeg med min all-time-favorite cykelrytter fra Italien, Ivan Basso :)

En tur på intensiv

Landevejscykling er ikke helt ufarligt - det har de fleste nok set under Tour De France, når cykelrytterne kommer spurtende med høj fart, og nogle af dem indimellem må bide - alvorligt - i asfalten. Og selv er Rikke da heller ikke sluppet for knubs i ny og næ. Blandt andet røg hun en tur ind i en parkeret lastbil, hvilket resulterede i to dage på intensiv - til observation for indre blødninger.

"Er man en forsigtig pige, kan jeg godt forstå, hvis man synes en tur på landevejen er hård kost. Og så er danske bilister generelt ikke glade for os cyklister."

Alligevel ville hun aldrig undvære sine cykelture, for fordelene opvejer alt det andet:

"Personligt kunne jeg slet ikke fungere, hvis ikke jeg havde min træning. Når man er i min branche med internationalt pressearbejde, ved jeg ikke, hvad 70 % af min dag kommer til at bestå af. Derfor er det rart at nyde naturen og de mange skønne dufte på sådan en tur. Efter en god gang træning, har jeg fået luftet hjernen og fået ekstra energi til resten af dagen. Og så mener jeg selv, jeg kommer hjem og er en afbalanceret mor for mine to teenagebørn. Hvis man spørger mig, så burde alle mennesker cykeltræne minimum tre gange om ugen."

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c305697857b74b9abb8d406a2dba00d8.jpg

Har du selv fået mod på at hoppe i sadlen? Så meld dig til Ritter Lady Classic på www.ritterladyclassic.dk

Læs også