https://imgix.femina.dk/media/d101122ecf5f4ade8e11417837f5ab01.jpg
Træning og kost

Lav aftensmad for en 20´er

30. december 2011
af Mia Qvist Scheelsbeck, Alive.dk
Foto: Colourbox
Det behøver ikke koste en formue at lave sund og nem aftensmad. Få opskriften på lækker gulerodssuppe her.

Næsten halvdelen af danskerne mener, at grøntsager er for dyre, når priserne sammenlignes med andre madvarer. Men den myte vil 6 om dagen-kampagnen gøre op med.

For det behøver ikke at være dyrt at få spist sine grøntsager, som det anbefales.

I forbindelse med kampagnen "grøntsager gi'r masser af lækker mad for få penge" fik danskerne bl.a. mulighed for at smage en gulerodssuppe med appelsin og ingefær, der ikke koster mere end en flad 20'er at lave og som kan gøre hele familien mæt.

Budskabet fra 6 om dagen-kampagnen er nemlig, at det er billigt og let at købe lækre grøntsager ind til middagsmaden.
- Danskerne synes, at grøntsager er dyre i forhold til andre madvarer. Det er måske fordi, de visner i køleskabet, og det derfor handler om spild, fordi grøntsagerne ikke bliver brugt op, siger Vibeke Toft, der er kampagneleder for "6 om dagen".

Få ugens madplan

En portion suppe til 3,5 kr.
På mobilsitet (groennetips.dk), der er knyttet til kampagnen, kan man bl.a. få tips til at få brugt grøntsagerne, så de ikke går til spilde samt gode opskrifter på grøntsager som tilbehør.
- Det er helt nye måder at lave grøntsager på. Det er nemt, enkelt og billigt, siger Vibeke Toft.
Den billige gulerodssuppe, som stammer fra kampagnen, kan faktisk laves for 3,5 kr. pr. tallerken og 14 kr. for en hel liter.
Opskriften til fire personer koster dermed kun 20 kr. at købe ind til.

Hermed opskriften:
Gulerodssuppe med ingefær og appelsin (4 portioner)

To spsk. olivenolie
En tsk. revet frisk ingefær
Fintrevet skal af en halv usprøjtet appelsin
To fed revet hvidløg
125 gr. skrællet knoldselleri i små stykker
Fire skrællede gulerødder i små stykker
To dl vand
En l grønsagsbouillon
Salt og peber
evt. chili, spidskommen eller fennikelfrø
Fremgangsmåde:
1. Lun olivenolie i en gryde, tilsæt fintrevet ingefær, appelsinskal og hvidløg.
2. Efter et minut tilsættes selleri og gulerødder.
3. Efter endnu et minut tilsættes 2 dl vand.
4. Kog i fem minutter og tilsæt grønsagsbouillon.
5. Blend suppen.
6. Smag til med salt og peber samt evt. krydderier efter eget valg.

Sådan laver du mad til én

Læs også