https://imgix.femina.dk/media/2e01e1969c7e4d5c98967aab85d82889.jpg
Mad

Svin med brasede søde kartofler

12. april 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er svin med brasede søde kartofler. Få opskriften her

Brasede søde kartofler eller sweet potato hash er super sundt og nemt tilbehør. Og en dejlig variation.

400 g søde kartofler
olivenolie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 stilke bladselleri i skiver
saft af 1 limefrugt
salt
1 grøn chilipeber, hakket
1 håndfuld plukket bredbladet persille

ENDVIDERE:
1 lille svinemørbrad
olie til stegning
salt og peber

TILBEHØR:
100 g blandet salat
olivenolie
æbleeddike

Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette terninger. Sautér dem i olivenolie på en varm pande, til de er halvmøre, ca. 10 minutter. Kom løg, hvidløg og bladselleri på, og lad det stege kort. Tilsæt limesaft, og lad det stege videre ved svag varme, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og chili, og vend persille i lige inden servering.
Puds imens mørbraden, og brun den i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber, og lad den stege let rosa eller gennemstegt ved lav varme, 15-20 minutter, eller til den er ca. 72°. Lad den sætte sig lidt, og skær den i skiver.
Servér skiver af svinemørbrad, sød kartoffel-hash og blandet salat vendt med en smule olie og eddike.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Denne ret er også god til gæster. Gang op, og invitér!

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

https://imgix.femina.dk/legacy/media/02d464647f6142f6a97b2869c145f945.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/770bb70318304f2c8e0595c48726fe78.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/d89336be10484d2c95d258ae792e9058.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/41e9da13a60c4f358ab5bb860cdeba2a.jpg

Læs også