https://imgix.femina.dk/media/f67b961321b542a49f78d3a2cee42cb5.jpg
Mad

Tortellini med svampe og trøffelpasta

22. september 2011
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Du kan købe rigtig mange gode slags fyldt pasta færdig. De skal bare koge få minutter for at blive til en god portion middagsmad. Prøv luksus tortellini til hverdagsbrug med en mild, men kraftfuld trøffeltapenade og lidt ristede svampe til

Tortellini med svampe og trøffelpasta til 2 personer:

100 g svampemiks eller andre svampe/champignoner
1 spsk. olie eller smør
salt og kværnet peber
1 pakke tortellini eller ravioli med trøffel, svampe eller ricotta og spinat (f.eks. Alibert, 250 g)
½ glas ovnbagte, soltørrede tomater i olie
2-3 tsk. trøffeltapenade (fås i større supermarkeder)
1 håndfuld hakket rucola eller friske krydderurter (f.eks. merian eller basilikum)
2-3 spsk. friskrevet parmesan eller pecorino

Sådan gør du:

Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Rist dem i olie/smør, til de er sprøde. Krydr med salt og peber. Bring vand og salt i kog i en stor gryde, og kog dine tortellini efter anvisning på pakken (varierer fra mærke til mærke). Lad dem dryppe godt af, og vend straks de varme tortellini med tomater, trøffeltapenade og hakket rucola/krydderurter. Anret i opvarmede, dybe tallerkener eller skåle, og drys med de stegte svampe og masser af revet ost. Trøffeltapenaden kan sættes på bordet, hvis man ønsker en kraftigere trøffelsmag.

Leg lidt med måden at servere dem på. Vælg tortellini med en ret neutral type fyld i, helst dem uden kød.

Læs også