Italiensk tærte
Mad

Påskespecialiteter: Italiensk tærte

2. april 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Opskriften er en del af en gæstemiddag med påskespecialiteter fra de varme lande. Her får du opskriften på en italiensk påsketærte

ITALIENSK PÅSKETÆRTE TIL 12 PERSONER

Jeg er vild med tærter, og denne er virkelig dejlig, med spinat, den salte parmaskinke og de dekorative hele æg.

DET SKAL DU BRUGE TIL ITALIENSK PÅSKETÆRTE
olie til formen
2 ruller butterdej (i alt ca. 500 g)
lidt hvedemel til drys
600 g spinat
8 æg
350 g ricotta
3 spsk. rasp
3 spsk. fintrevet parmesan
2 spsk. finthakket frisk merian
6-8 tynde skiver parmaskinke
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie til at pensle med

ENDVIDERE
1 springform på 22 cm

Opskrift - sådan laver du italiensk påsketærte

1. Smør formen med olie. Del begge butterdejsruller i to, så du har fire ens stykker. Drys lidt mel på bordet, og rul hver af butterdejsstykkerne ud til tynde plader. Beklæd formen med den ene dejplade; lad kanterne hænge ud over kanten, pensl med olie, kom den anden dejplade i, og pensl med olie.

2. Nip stilkene af spinatbladene, og skyl dem flere gange i koldt vand, til alt jord er væk. Blanchér spinaten i spilkogende, saltet vand i 1 minut. Lad spinaten dryppe af og køle af, og dup den tør.

3. Pisk 2 af æggene sammen. Rør ricottaen i sammen med rasp, parmesan og merian, og krydr med salt og peber. Vend spinaten i. Fordel halvdelen af spinatblandingen i formen. Lav 6 små fordybninger i spinatblandingen, og slå et æg ud i hver. Krydr med salt og peber. Fordel resten af spinatblandingen over æggene, og læg parmaskinken helt tæt øverst. Læg den tredje dejplade over, og pensl med olie. Læg den sidste dejplade oven på, og skær overskydende dej væk. Klem kanterne sammen, så de er forseglede. Skær lange bånd af den overskydende dej, sno dem let, og pynt tærten med et fint mønster. Pensl med olie, og prik overfladen med en gaffel. Bag påsketærten i en 200° varm ovn i 1 time.

FLERE PÅSKEOPSKRIFTER

Mexicansk fiskesuppe

Fransk påskelam

Små græske påskebrød

Læs også