https://imgix.femina.dk/media/0b6a8061d6224c95bb2a9b51443033bf.jpg
Familieliv

Kræsne børn giver konflikt ved spisebord

9. januar 2012
af Trine Fisker, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
I løbet af en uge oplever mange forældre konflikter med kræsne børn omkring spisetid

De fleste forældre har prøvet, at deres aftensmad bliver spoleret af deres børn, der ikke vil spise, fordi børnene ikke kan lide det mad, der bliver serveret. Og de forældre, der gentagne gange i løbet af en uge skal løse konflikter rundt om spisebordet, er slet ikke alene. Tal fra FDB Analyse viser nemlig, at i løbet af en uge har fire ud af ti forældre konflikter med deres børn omkring spisebordet, skriver FDB.

I de fleste tilfælde er det kræsenhed, der er skyld i konflikten, men også manglende bordskik kan bebrejdes for, at tiden ved spisebordet ikke altid bliver så hyggelig, som man måske havde håbet.

Ser man på børnenes køn, så er der ifølge FDB ikke nogen forskel på, om man har en dreng eller en pige, for tallene viser nemlig, at kønnet ikke siger noget om antallet af konflikter eller om hvad konflikten drejer sig om. Det gør alderen derimod.

Alder og uddannelse har betydning
Der er nemlig markant flere forældre med børn i alderen 7 til 12 år, der svarer, at der er konflikter ved spisebordet. 77 procent af forældrene med børn i den aldersgruppe har konflikter, der kredser om kræsenhed, mens kun 45 procent af forældre med børn i alderen 3 til 6 år har kræsne børn, der er skyld i konflikter ved spisebordet.

Det er dog ikke kun parametre som alder, man har set på i FDBs undersøgelse. Tallene viser nemlig, at også uddannelsesniveau har en indflydelse på, hvor roligt måltiderne foregår.

Tallene viser, at der er en tendens til, at forældre med en kort uddannelse oplever færrest problemer, når det kommer til bordskik. Faktisk er det kun 20 procent af forældrene med korte uddannelser, der melder om konflikter ved spisebordet, mens 39 procent af de højtuddannede forældre kan berette om konflikter med bordskik, når familien sætter sig til spisebordet.

Læs også