https://imgix.femina.dk/media/5a4a8332c4174c27bf30f84f5f70f1eb.jpg
Familieliv

Gratis oplevelser for børn, når vejret er dårligt

25. september 2013
af Julia schmiegelow, alive.dk
foto: all over press
Det kan du som familie lave gratis, når vejrudsigten lover regn

Selvom pengepungen ikke er til en ferie i udlandet, forlystelsesparker eller en tur i biografen, behøver det ikke betyde, at efterårsferien bliver tom for gode oplevelser. Der er nemlig masser af gratis oplevelser i Danmark.

Alive.dk har samlet en række oplevelser, man specielt som familie kan have glæde af - helt gratis.

I biografen
Gratis film kan du sagtens finde i biografer rundt omkring i landet. Det er nemmest at finde gratis film, hvis man er barn eller går i skole, og ofte er der tale om dokumentarfilm eller kortfilm.

I for eksempel Det Danske Filminstituts Cinemateket i København kan man se gratis børnefilm på hverdage. På lørdage og enkelte søndage, på helligdage og i ferier koster billetter 10 kr. Der er også gratis adgang for de voksne, der følger med børnene i biffen.

Se programmet for børnebiffen på Cinemateket.dk.

Museer
Børn og unge under 18 år har gratis adgang til alle de alle statslige og statsanerkendte museer i Danmark. Voksne har gratis adgang til Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst.

Imidlertid har enkelte museer gratis adgang også for voksne på visse dage. Vær opmærksom på, at du ikke alle steder kan gå ud fra, at evt. særudstillinger vil være omfattet af den gratis entre, hverken på de særlige dage eller ved almindelige besøg.

Se oversigt over museer på kulturarv.dk.

Indendørs legepladser
Legepladser er ikke kun noget man kan finde udendørs. I dag er der masser af spændende indendørs legepladser i for eksempel storcentre og kulturhuse.

Se oversigt over legepladser i Århusområdet på boernibyen.dk. Eller i Københavnsområdet på boernibyen.dk.

Hyggelæsning
Når det siler ned uden for, er det nemt at slå tiden ihjel med læsning og afslapning med en god bog.

På for eksempel Københavns Biblioteks hjemmeside har de lavet en guide nye børnebøger, og de har flere arrangementer for børn i alle aldre.

Guide: Sådan kommer I af sted på rejse under barslen

Læs også