https://imgix.femina.dk/media/49ef110082ff47389dea52460d70b468.jpg
Familieliv

Vi synes vi har for lidt familietid

13. maj 2011
af Marie Tromborg, alive.dk
Foto: All Over Press
50 pct. af os mener vi har for lidt familietid. Det skyldes for stor fokus på arbejdsglæde

Vi får for lidt af den gode kvalitetstid med familien, mener 50 procent af os.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af SOS Børnebyerne i anledning af FN's internationale familiedag på søndag.

En stor del af dem, der gerne ville tilbringe mere tid med familien forklarer i undersøgelsen, at de ikke gør det på grund af deres arbejde.

Livsglæden er glemt
Og det kommer ikke bag på Helle Rosdal Lund, som er direktør i Center for balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, der har kontakt med mere end 5000 børnefamilier og virksomheder.

- Undersøgelsen bekræfter en tendens, hvor flere og flere gerne vil bruge mere tid sammen med familien, men det kan dog være rigtig svært at få til at fungere i praksis. I samfundet er der nemlig generelt større fokus på arbejdsglæde end livsglæde hvilket betyder, at man ikke altid agerer som man gerne vil, siger Helle Rosdal Lund til 24timer.

Vurdér situationen
Undersøgelsens resultater kommer heller ikke bag på børnepsykolog og familieterapeut Margrethe Brun-Hansen.

Hun vurderer dog, at det er vigtigt at forældrene stopper op og tager stilling til deres egen situation i stedet for at lade sig rive med af det stigende fokus på, at familier ikke bruger nok tid med hinanden.

Forældre får dårlig samvittighed
- Forældre har det lidt med at glide med strømmen og for eksempel have dårlig samvittighed og for lidt tid med familien, fordi det har alle andre. Jeg synes hellere, man brude stoppe op og spørge sig selv, om den hverdag man har, fungerer, og så faktisk gøre noget ved det, hvis den ikke dur, siger Margrethe Brun-Hansen til 24timer.

Snak med chefen
Og kommer man frem til, at man ikke kan få familielivet til at hænge sammen med arbejdslivet, så kan det være en god idé, at snakke med chefen, om at få et mere fleksibelt arbejdsliv.

- Det er dog også rigtig vigtigt at man begynder at stresse af, inden man træder ind på sin hjemmearena. På den måde får man sagt mentalt farvel til sit arbejde inden man møder konen, børnene eller hunden i døren, siger Helle Rosdal Lund til 24timer.

Læs også: Kvinder på deltid for at passe familien

Læs også