Hvid gløgg med tranebær og stjerneanis
Mad

Hvid gløgg med tranebær og stjerneanis

19. november 2019
af Mai Knauer
foto: Columbus Leth
En hvid gløgg er et mildt og mere friskt alternativ til den klassiske røde variant.
Tid: 30 minutter Trækketid: Mindst 1 time Antal personer: 10 Ekstrakt: 1 usprøjtet citron 6 stjerneanis 50 g frisk ingefær 2 kanelstænger 8 kardemommekapsler 4 hel allehånde 1 laurbærblad 1 tefilter Ufarvet bomuldssnor

Til servering: 2 flasker hvidvin 2-3 dl brun rom 2 dl rørsukker 150 g friske tranebær
Ekstrakt: Riv citronskallen, og pres citronsaften. Gem saften til servering. Læg alle krydderierne i et tefilter, og luk det med snor. Læg tefilteret i en gryde med ½ l vand sammen med citronskallen. Bring vandet i kog, og lad det koge ½ time. Lad krydderierne trække i vandet, til det er koldt – gerne til næste dag. PRØV OGSÅ: Hvid gløgg med rosiner og mandler Servering: Si ekstrakten over i en gryde, og kassér krydderierne. Tilsæt hvidvin, og varm blandingen op til kogepunktet – det må ikke koge. Sluk blusset, og tilsæt rom. Smag til med citronsaft og sukker. Tilsæt friske tranebær, og servér.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også