Hovedretter

Ovnbagt torsk med sprød linsesalat

I denne uge får du 5 skønne retter fyldt med sprøde grøntsager og masser af krydderurter. Her får du opskriften på ovnbagt torsk med sprød linsesalat

Ovnbagt torsk med sprød linsesalat til 4 personer

Peberrod, som du selv river, smager anderledes og meget bedre end den, som kan købes færdig.
 
DET SKAL DU BRUGE
500-600 g torskefilet i et tykt stykke
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olie
 
LINSESALAT
150 g beluga linser (eller grønne linser fra Puy)
1 bundt forårsløg
2 syrlige æbler
lidt citronsaft
2-3 spsk. friskrevet 
peberrod
1 lille potte ærtespirer
 
SENNEPSDRESSING
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet pebe
 
CITRONOLIE
2-3 spsk. olivenolie
skal af 1 usprøjtet citron
 
TILBEHØR
evt. godt brød
 

Opskrift - sådan laver du ovnbagt torsk med sprød linsesalat

 
1. Linsesalat: Skyl linserne, og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i 18 minutter. Afdryp.
 
2. Sennepsdressing: Bland olie, citronsaft, sennep, knust hvidløg, salt og peber. Vend linserne i dressingen, og lad dem trække i mindst 1 time.
 
3. Citronolie: Rør olie og fintrevet citronskal sammen, og lad det trække i mindst 1 time.
 
4. Linsesalat, fortsat: Rens og snit forårsløgene fint. Skræl æblerne, skær dem i grove tern, og dryp med citronsaft. Skræl og riv peberroden fint. Bland det hele med linserne, og smag salaten til. Vend til sidst skyllede ærtespirer i.
 
5. Skær fisken i portionsstykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med lidt olie. Bag fisken i en 220° varm ovn i 8-10 minutter, til den er netop fast. Dryp fisken med citronolie, og servér med linsesalat og evt. godt brød.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Båndpasta i flødesauce med asparges, dild og lime - Få opskriften her

Sprøde kyllingenuggets med salat og hvidløgscreme - Få opskriften her

Lynstegt oksekød med pak-choi, ingefær og koriander - Få opskriften her

Sardiner på sprødt brød med salat og vagtelæg - Få opskriften her