Forretter

Lobster roll med jomfruhummerhaler

Den klassiske amerikanske lobster roll var fiskernes svar på en hotdog på havnen i New England i 1960’erne. Her er den opgraderet med stenbiderrogn – og så er der ikke meget fattigmandsfrokost over den længere.

Lobster roll med jomfruhummerhaler til 4 personer

Tid: 20 minutter. Hviletid: 30 minutter. 
 
 
DET SKAL DU BRUGE
20 jomfruhummerhaler
1 dl god mayonnaise
1 dl skyr
3-4 spsk. saft af 1 citron
2 små stængler bladselleri
2 spsk. frisk persille
2 spsk. frisk dild
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
4 spsk. smør
4 pølsebrød eller andet blødt brød
4 spsk. stenbiderrogn
2 spsk. purløg
 
PRØV OGSÅ: Grillet jomfruhummer
 

Opskrift - sådan laver du obster roll med jomfruhummerhaler

 
1. Steg hummerhalerne på en (grill)pande, til de er akkurat varme i midten. Hak bladselleri, persille og dild. Vend hummerhalerne med mayonnaise, skyr, citronsaft, hakket bladselleri, persille og dild. Smag til med salt og peber. Lad hummersalaten trække på køl i mindst 30 minutter.
 
2. Servering: Brun smørret i en lille gryde. Flæk brødene halvt igennem, smør dem med brunet smør, og steg dem let på en (grill)pande. Fordel hummersalaten i brødene. Pynt med stenbiderrogn og finthakket purløg, og servér.