Anders Schønnemann
Drikke

Hylde-toddy med rom og lakrids

Hyldebærsaft smager bare så godt. Prøv den til en varm toddy med mørk rom og lakrids. Det er altså godt. Har du ikke lakridssirup, kan du krydre med stjerneanis, som også giver en fin lakridssmag

Hylde-toddy med rom og lakrids 4 glas

INGREDIENSER

4 dl hyldebærsaft (f.eks. Rynkeby)
3 dl vand
1 dl mørk rom eller cognac
4 skiver økoappelsin eller økocitron
1 spsk. lakridssirup (f.eks. fra Bülow eller Karlsens) 
eller 3 stjerneanis
evt. lidt mørkt rørsukker til at søde med
 
Opskrift - sådan laver du hylde-toddy med rom og lakrids
 
1. Bring hyldebærsaft, vand og citrusskiver næsten til kogepunktet. Sluk, og rør rom og lakridssirup i (eller kog stjerneanis med). Smag det til, om du ønsker det mere sødt (rom er sødt, men det er cognac ikke, så prøv dig frem).
 
2. Servér drikken i varmesikre glas eller kopper.
 
PRØV OGSÅ: Ulrikkes gløgg