https://imgix.femina.dk/storage_1/media/start_billede_gloegg.jpg
Mad

Gløgg over bål

1. september 2021
Af Signe Lund
Inviter til julehygge i det fri og server en kop skøn gløgg lunet over bål. Denne opskrift på gløgg er fra Ulrikke Gercke

Gløgg over bål

  • 20 g hele nelliker
  • 20 g kardemomme
  • 3 kanelstænger
  • ¼ muskatnød (stødt groft)
  • Skal fra 1 økologisk appelsin
  • Saft fra 3 appelsiner
  • Saft og skal fra 1 økologisk citron
  • 50 g frisk ingefær i stykker
  • 500 g rørsukker
  • 50 g rosiner, hakket
  • 30 g pomerans skal
  • 4 laurbærblade
  • 10 g hel sort peber
  • 10 g hel allehånde
  • 3 liter kraftig rødvin
  • 5 dl rød portvin
  • 3 dl mørk rom
  • 3 dl snaps

PYNT TIL GLØGG

  • Rosiner
  • Mandelsplitter

Ingen jul uden gløgg. Og findes der noget bedre en duften af gløgg der står og simrer? Gløgg er bare indbegrebet af jul og smager skønt til julens mange dejlige kager og hyggelige stunder med familie og venner. Du kan sagten købe en udemærket færdiglavet gløgg, men de hjemmelavede af slagsen, som denne, smager bare SÅ meget bedre og så er det ikke så svært at lave. Opskriften her er lavet af Ulrikke Gercke og er bestemt ikke for børn. Skål og god fornøjelse!

Opskrift - sådan laver du gløgg

Alle ingredienserne (undtagen snaps) kommes i en gryde med tætsluttende låg. Lad det simre i en time og lad efterfølgende gløggen trække i 24 timer og sigt herefter krydderierne væk. Varm glöggen op over bål til 65-70 grader og tilsæt snaps, server straks med rosiner og mandelsplitter. Tilsæt evt. mere sukker for en sødere gløgg.

Læs også