Desserter

Panna cotta med hvid chokolade

Panna cotta er en suveræn dessert, der er nem at tilberede, og som smager himmelsk. Denne, som er med hvid chokolade, er også super dejlig med friske bær på en sommerdag






Panna cotta til 4-6 personer

½ l piskefløde
75 g hvid chokolade (gerne Valrhona Ivoire)
60 g sukker
1 stang god vanilje (korn og bælg, se nedenfor)
3 blade husblas
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 spsk. rørsukker
nogle af kornene fra vaniljestangen

Sådan laver du panna cotta

Kom fløde, sukker, halvdelen af vaniljekornene og bælgen i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Hak chokoladen til din panna cotta fint, kom den i en stor skål, og hæld fløden forsigtigt over under omrøring. Udblød husblassen i koldt vand, vrid den fri for væde, og pisk den i den varme fløde. Hæld din panna cotta i små glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer. Kog hyldeblomstsaften ind med rørsukker og resten af vaniljekornene i en lille gryde i ca. 8 minutter, til det er som tyk sirup. Lad det afkøle. Server panna cotta med lidt hyldeblomstsirup.