mozartkugler
Desserter

Mozartkugler

Servér hjemmelavede mozart-julekugler, og du vil høre englene synge til de klassiske toner. Her får du opskriften på mozartkugler

Mozartkugler

Tid: 30 minutter. Antal: ca. 20 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g marcipan
80 g pistaciemasse
50 g nougat, kølig
200 g mørk chokolade
evt. alufolie eller konfektfolie
 
PRØV OGSÅ: Lakridsmarcipan
 

Opskrift - sådan laver du mozartkugler

 
Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir i ½ cm’s tykkelse. Udstik ca. 20 små cirkler (diameter ca. 5 cm) af marcipanen, brug fx et lille glas. Fordel 1 tsk. pistaciemasse på hver cirkel. Form ca. 20 små kugler nougat, og læg dem oven på pistaciemassen. Saml marcipanen omkring pistaciemasse og nougat, og rul sammen til en kugle. Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen. Lad dem tørre på bagepapir, og pak dem evt. ind i alufolie eller konfektfolie.
 
TIP: SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE OVER VANDBAD
Hæld lidt vand i bunden af en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Læg hakket chokolade i en metalskål, der kan hænge på kanten af gryden, uden at skålens bund rammer det varme vand. Rør jævnligt i chokoladen, så den smelter ensartet. Undgå, at chokoladen kommer i berøring med vand eller damp.
 
PRØV OGSÅ: Marcipanshshi med hindbær og nougat