Desserter

Marcipanspecier med citron og vanilje

Specier er julens mest elegante småkage, her med vaniljeprikker, marcipan og citron

Marcipanspecier med citron og vanilje 60 stk.

 
INGREDIENSER
200 g blødt smør
90 g flormelis
75 g marcipan, f.eks. fra Summerbird
korn af 1 vaniljestang
skal af 1 usprøjtet citron
250 g hvedemel
1 sammenpisket æg
60 g rørsukker
 

Sådan laver du marcipanspecier  med citron og vanilje

 
1. Rør smør sammen med flormelis, revet marcipan, vaniljekorn og fintrevet citronskal. Tilsæt mel, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvile koldt i ½-1 time. Form dejen til 4 ruller, ca. 2½ cm tykke. Pak hver rulle ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl natten over.
 
2. Pensl hver rulle med æg, og tril dem i rørsukker. Skær dem i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem. Bag småkagerne ved 175° varmluft i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.
 
PRØV OGSÅ: Bag selv de lækreste vaniljekranse
 
 
Læs mere om: