Marcipanspecier med citron og vanilje
Mad

Marcipanspecier med citron og vanilje

21. februar 2022
af Anne au chocolat
Foto: Columbus Leth
Specier er julens mest elegante småkage, her med vaniljeprikker, marcipan og citron. Du får opskriften lige her!
60 stk

Det skal du bruge

  • 200 g blødt smør
  • 90 g flormelis
  • 75 g marcipan, f.eks. fra Summerbird
  • korn af 1 vaniljestang
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 250 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg
  • 60 g rørsukker

Marcipanspecier med citron og vanilje

  1. Rør smør sammen med flormelis, revet marcipan, vaniljekorn og fintrevet citronskal.
  2. Tilsæt mel, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvile koldt i ½-1 time.
  3. Form dejen til 4 ruller, ca. 2½ cm tykke. Pak hver rulle ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl natten over.
  4. Pensl hver rulle med æg, og tril dem i rørsukker.
  5. Skær dem i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem.
  6. Bag småkagerne ved 175° varmluft i 12-15 minutter, til de er let gyldne.
  7. Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.

Skal du have fyldt kagedåsen op inden jul, så find inspiration fra vores mange julesmåkage-opskrifter. Find dem lige her:

Læs også