Desserter

Macarons med mælkechokolade & kanel

Skønne macarons, hvor du evt. kan erstatte kanel med lakridspulver, appelsinskal eller andre julekrydderier og trylle nye macaronvarianter frem

Macarons med mælkechokolade & kanel 12 stk.

MAKRONBUNDE
43 g mandler
70 g flormelis
5 g kakaopulver
40 g æggehvide
25 g rørsukker
1 sprøjtepose med rund tylle, 1 cm i diameter
 
GANACHE TIL MACARONS
70 g mælkechokolade
35 g piskefløde
½ tsk. stødt kanel
 

Opskrift - sådan laver du macarons med mælkechokolade & kanel 

 
1. Macarons bunde: Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis og kakaopulver ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen. Hæld æggehvide og rørsukker i en skål, og pisk i et par minutter med en elpisker, indtil marengsen danner bløde toppe. Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt ca. 24 små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte macarons-bunde tørre ved stuetemperatur i ca. ½ time. Bag dem derefter i ovnen ved 160° i ca. 12 minutter.
 
2. Ganache til macarons: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så rundt med en røreske, til ganachen er ensartet og blank. Rør kanel i. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl i 2-4 timer.
 
3. Sprøjt lidt ganache ud på bunden af en macaron, og sæt den sammen med bunden af en anden macaron. Gentag med resten af kagerne.
 

Flere lækre opskrifter til den søde adventshygge

Honningkage med syltet appelsinskal

Kanelkage med chokoladecreme & pebermynteknas

Kærnemælkshorn med marcipan

Miniflødeboller med brændte mandler & appelsinskum

Bløde lakridskarameller med flagesalt