limekage
Desserter

Limekage med dadler og timian

En dejlig frisk kage med en diskret smag af timian. Få opskriften på limekage med dadler og timian her

Limekage med dadler og timian 8-10 personer

 
Tid: 15 minutter. Bagetid: 45 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL LIMEKAGE
1½ dl rapsolie
2 æg
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
200 g skyr
300 g sukker
100 g dadler
2 spsk. frisk timian
350 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 randform, 20 cm i diameter
1 spsk. solsikkeolie til formen
 
LIMEGLASUR
160 g flormelis
saft af ½ limefrugt
ca. 1 tsk. vand
frisk timian
 
PRØV OGSÅ: Er du vild med smagen af lime som i denne limekage her? Så prøv disse choko-lime-trøfler med kandiserede valnødder
 

Opskrift - sådan laver du limekage med dadler og timian her

 
1. Limekage: Tænd ovnen på 175°. Pisk olie, æg, fintrevet limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål. Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen. Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen. Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist.
 
2. Limeglasur: Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen. Pynt med lidt timian.
 
PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med citrus og pistacie
 
Læs mere om: