jødekager
Desserter

Jødekager uden sukker og mel

Glutenfrit bagværk er altid lidt af en udfordring. Småkagerne er meget bløde, når de tages ud af ovnen, men når de er helt afkølede, er de sprøde, og hvis de skæres tyndt, bliver de faktisk lige så sprøde som de traditionelle af slagsen. Prøv jødekager her.

Jødekager uden sukker og mel (1 bageplade)

Jødekagerne kan ikke holde sig i længere tid uden at blive bløde, så lav kun, hvad der skal spises i løbet af et par dage.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL JØDEKAGER
125 gram smør
75 gram fedtreduceret mandelmel*
100 gram sukrin gold*
1 æggeblomme
1 æggehvide
1 spsk. kanel
2 spsk. sukrin gold*
 
*Fedtreduceret mandelmel binder meget væske i dejen og kan derfor ikke erstattes af malede mandler med samme resultat. Det kan købes i Matas eller i helsekosten.
 
*Sukrin gold er en kaloriefri sukkererstatning. Den kan købes i Matas og i helsekosten.
 
Jødekager hører julen til. Præcis som vaniljekranse, brunkager og pebernødder. Få opskrifterne på alle julens lækreste kager her
 

Opskrift - sådan laver du jødekager uden sukker og mel

 
1. Smørret hakkes ud i mandelmel og sukrin og æltes derefter med æggeblommen.
 
2. Dejen rulles til en tyk pølse og lægges på køl natten over eller i fryseren nogle timer.
 
3. Pølsen skæres i tynde skiver, der lægges på en bageplade, pensles med æggehvide og drysses med en blanding af kanel og sukrin.
 
4. Kagerne bages i 10 minutter ved 180 grader til de er lysebrune.
 
Opbevares i en metaldåse ved stuetemperatur en dag eller to.
 
Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk
Læs mere om: