kransekage
Desserter

Hjemmelavet kransekage med nougat

På årets sidste aften skal den stå på kransekage. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave det selv. Og så smager det langt bedre end de kransekager man køber. Få en lækker kransekage opskrift her

Hjemmelavet kransekage med nougat. Kan varieres i udseende med mandelflager, hakkede grønne pistacienødder (husk, de skal være usaltede) eller glasur. Overrask dine nytårsgæster med lækker hjemmelavet kransekage med nougat indeni. Det skal de nok sætte pris på. 

Hjemmelavet kransekage med nougat

(4 stk.)

Ingredienser:

400 g rå marcipan - er du frisk på selv at lave din marcipan, kan du få opskriften nederst i artiklen
30 g hakkede, smuttede mandler
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
150 g blød nougat
Mandelflager eller finthakkede pistacienødder

Glasur:

½-1 lille æggehvide
ca. 1 dl flormelis

LÆS OGSÅ: Inspiration til kransekage

Sådan laver du hjemmelavet kransekage med nougat:

Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelis, meget finthakkede mandler og æggehvide til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker, og tryk dem flade (læg evt. film under). Læg en stang blød nougat på midten, og fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang. Læg stængerne på en plade med bagepapir. Bag dem naturel, eller pensl med lidt æggehvide, og tryk mandelflager eller hakkede pistacienødder ud over.

LÆS OGSÅ: Kransekage med pistacienødder

Sæt en ekstra plade under i ovnen, så din kransekage med nougat ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist. Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber på din kransekage med nougat med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.

 

Sådan laver du hjemmelavet marcipan
Hjemmelavet marcipan smager bare SÅ meget bedre en den sædvanlige købemarcipan. Og så er det ingen sag at lave det selv.  Jeg bruger en agavesirup i stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand i forholdet 1:1. Lad den køle af, og brug den i stedet. Og så er det vigtigt at mandlerne ikke tager farve når du rister dem. Rigtig god fornøjelse.
 
Det skal du bruge
(300 g)
300 g mandler
1 dl lys agavesirup
 
Sådan gør du
1. Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180° i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Lad dem køle helt af.
2. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er så finthakkede som muligt. Tilsæt agavesirup, til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert, du behøver at bruge det hele).
3. Pak den friske marcipan ind i film, og læg den på køl i 30 minutter.
4. Servér den rå marcipan, som den er - fordi den er ren og helt skøn! Eller brug din marcipan til konfekt.
 
TIP: Marcipan holder (hypotetisk) i mindst 14 dage i køleskab.