Hjemmelavet kransekage med nougat

Kransekage opskrift
Femina

Få en lækker kransekage opskrift her

Søndag d. 27. december 2009 - af Susanne Palmqvist, Foto: Anders Schønnemann

Hjemmelavet kransekage med nougat. Kan varieres i udseende med mandelflager, hakkede grønne pistacienødder (husk, de skal være usaltede) eller glasur. Overrask dine nytårsgæster med lækker hjemmelavet kransekage med nougat indeni. Det skal de nok sætte pris på. 

Hjemmelavet kransekage med nougat

(4 stk.)

Ingredienser:

400 g rå marcipan
30 g hakkede, smuttede mandler
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
150 g blød nougat
Mandelflager eller finthakkede pistacienødder

Glasur:

½-1 lille æggehvide
ca. 1 dl flormelis

LÆS OGSÅ: Inspiration til kransekage

Sådan laver du hjemmelavet kransekage med nougat:

Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelis, meget finthakkede mandler og æggehvide til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker, og tryk dem flade (læg evt. film under). Læg en stang blød nougat på midten, og fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang. Læg stængerne på en plade med bagepapir. Bag dem naturel, eller pensl med lidt æggehvide, og tryk mandelflager eller hakkede pistacienødder ud over.

LÆS OGSÅ: Kransekage med pistacienødder

Sæt en ekstra plade under i ovnen, så din kransekage med nougat ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist. Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber på din kransekage med nougat med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.