romkugler
Desserter

Hjemmelavede romkugler (de bedste!)

Er der noget som et par rigtig gode romkugler til kaffen? Nej vel – og derfor har vi også sørget for at finde opskriften på nogle af de allerbedste af slagsen – nemlig dem, vi får serveret i FEMINAs kantine!

INGREDIENSER TIL EN STOR PORTION

1 kg kagerester såsom wienerbrød, chokoladekage, roulade, brownies og lign.
1 tsk vanilje sukker
3 store spsk kakaopulver
1 spsk mørk rom (eller essens, hvis det er til børn)
½ dl kakaomælk
2 dl marmelade (for eksempel hindbær eller jordbær)

SÅDAN LAVER DU ROMKUGLER

Det hele køres på røremaskine og smages ekstra til, hvis der er noget, man gerne vil have, at det smager mere af.

Køles ned og kugles og rulles i kokos eller chokoladekrymmel. Velbekomme!

Prøv også bananpandekager med jordbæris og karamelsauce

 

Om romkugler

Romkugler, trøfler, romboller... Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er romkugler nærmest en nationalspise i Danmark, og enhver bager med respekt for sig selv har et udvalg af romkugler i vinduet. De fremstilles af wienerbrødsrester og kagerester, som æltes sammen og tilsættes romessens. Romkuglerne formes til kugler og rulles i krymmel - typisk kokos, chokolade- eller tivolikrymmel. På Sjælland kaldes romkugler for "romkugler", men bevæger du dig vest for Storebælt, sælges de under andre navne. I Midt- og Østjylland hedder romkugler for eksempel "trøfler", mens de i Nordjylland på Mors skulle gå under navnet "sputnik" - og nord for Limfjorden kaldes de "krumseboller" eller "romboller".

Kilde: Wikipedia

 

Læs mere om: