Gulerodskage
Brød og bagværk

Gulerodskage

19. februar 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Gulerodskage er en ægte klassiker og helt klart en af mine favoritkager. Den er krydret og lidt svampet, og du kan evt. komme 50 g rosiner i sammen med valnødderne

Til 15-20 stykker gulerodskage

4 hele æg delt i blommer og hvider
300 g brun farin
200 g smeltet smør
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1 knsp. stødt nellike
300 g revet gulerod
50 g grofthakkede valnødder

Sådan laver du din gulerodskage:

Bland dejen til din gulerodskage ved at piske æggeblommerne sammen med brun farin, og røre smørret i til en ensartet masse. Bland mel, bagepulver, kanel, natron, salt og nellike sammen, og rør det i dejen til din gulerodskage. Vend gulerødder og valnødder i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Fordel gulerodskage dejen i en smurt bradepande på 20 x 25 cm.

Bag din gulerodskage i en 175° varm ovn i 45 minutter. Lad din gulerodskage afkøle, evt i køleskabet. Drys med flormelis, og servér gulerodskage i firkantede stykker.

Vild med gulerodskage? Prøv vores krydrede gulerodsboller >>

Læs også