finskbrød
Desserter

Finskbrød de luxe

Disse finskbrød får et ekstra skud jul med knuste sukkerstokke på toppen og appellerer dermed til såvel børn som til alle os barnlige sjæle.

Finskbrød de luxe

 
Tid: 25 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 10 minutter. Antal: Ca. 60 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FINSKBRØD
1 vaniljestang
50 g mandler
180 g blødt smør
300 g hvedemel
50 g rørsukker
75 g sukker
1 æg til pensling
 
 
PYNT
1-2 sukkerstokke
 
Finskbrød er en af julens mange lækre kager. Vaniljekranse hører også højtiden til. Få opskriften på luksus vaniljekranse med cognac og mandler her
 

Opskrift - sådan laver du finskbrød de luxe

 
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem stangen. Hak mandlerne fint. Rør smør sammen med vaniljekorn, og tilsæt løbende mel, hakkede mandler og rørsukker. Rør, til dejen er glat, og sæt den på køl i 30 minutter. Skær den tomme vaniljestang i mindre stykker, og blend dem med det hvide sukker i en minihakker. Tænd ovnen på 190°. Rul dejen til 2 cm tykke stænger. Rul stængerne i vaniljesukkeret, og skær dem i 5 cm lange stykker. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pisk ægget sammen, og pensl stykkerne med æg. Knus sukkerstokkene med en kagerulle, og drys det oven på kagerne. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
 
PRØV OGSÅ: Brunkager
 
Læs mere om: